Снимка: http://www.investor.bgНародни представители на Обединени патриоти и ГЕРБ внесоха в

...
Снимка: http://www.investor.bgНародни представители на Обединени патриоти и ГЕРБ внесоха в
Коментари Харесай

Патриотите и ГЕРБ внесоха промени в Закона за горите заради лифтовете

Снимка: http://www.investor.bg

Народни представители на Обединени патриоти и ГЕРБ внесоха в деловодството на Народното събрание промени в Закона за горите.
Законът към този момент 6 години блокира построяването на туристическа инфраструктура във всички български планини, уточни вицепремиерът Валери Симеонов, представен от Дир бг. Според него признатият под задграничен напън и мощна преса на зелени НПО-та, през 2012 година закон е основал режим, при който единствено административните процедури по въвеждането в употреба на въжен превоз в България лишават над 14 години. " За съпоставяне, неповторимият кабинков въжен превоз в Зьолден, един от най-големите в света, е получил позволения от държавните институции в Австрия за по-малко от година и половина. За похлупак на всичко, остарелият закон вкарва лифтовете и пистите като особено изключение от другите типове надземна и подземна инфраструктура като далекопроводи и ВиК по отношение на потребността от смяна на предопределение на земята. Тоест, за един далекопровод не се изисква промяна на предопределение на земята, само че за един въжен превоз или писта се изисква.
Това прави единствено административните разноски по създаване на една междинна ски зона в България от порядъка на десетки милиони левове ", разяснява Симеонов. Той добави, че след въвеждането на тези две безумни регулации, в цяла България не е построен нито един нов ски въжен превоз или писта, а в Европа за същия интервал се направиха 2000 нови лифта.
По-рано денем министъръта на околната среда и водите Нено Димов означи, че в национални паркове в Европа има стотици километри ски писти и доста лифтове. " Националният интерес на България е планинската инфраструктура да се развива в цялата страна, защото нашите неповторими планини подготвят не просто към зимен, а към целогодишен туризъм. Поради тази причина, коригирането на безумствата в Закона за горите ще е приоритет на ръководещата коалиция ", съобщи Валери Симеонов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР