Снимка флагман.бгМВР обяви за национално издирване една от известните фигури

...
Снимка флагман.бгМВР обяви за национално издирване една от известните фигури
Коментари Харесай

Флагман.бг: Издирват бизнесмен от Айтос, избягал с дъщерята и внучето на Кокала след опит да убие полицаи

Снимка флагман.бг

Министерство на вътрешните работи разгласи за национално търсене една от известните фигури в търговията с дървесина в Айтос – Валентин Чаушев. Той и 30-годишната Павлета К., както и петгодишнното й момиченце са в неопределеност от 6 февруари вечерта. Това заяви в редакцията на Флагман.бг бащата на Павлета – Хрисимир Колев, прочут като Кокала в Айтос. Той има верига хранителни магазини и е една от авторитетните фигури в града. 

„ Силно обезпокоен съм за щерка си и внучето, считам, че те са жертва на индивида, с който са избягали от местопрестъпление, упорствам за бърза развръзка “, съобщи Хрисимир Колев пред кореспондент на Флагман.бг.

``
реклама

Той разбрал по свои канали, че по автомобила, в който е била щерка му и момиченцето й, е стреляно. Самият Чаушев, който е бил зад кормилото, е помлял полицейска кола, а по-късно е опитал да прегази двама униформени служители на реда на тротоара. 
 Хрисимир Колев-Кокала е притежател на верига от хранителни магазини в Айтос и твърди, че няма да остави случая неразнищен
От ОД на Министерство на вътрешните работи потвърдиха за случилото се, само че отхвърлят цялостна информация, защото зад привидната бизнес активност на Чаушев се криели съществени престъпни престъления, за които е бил търсен дълго време и проследяван. В момента, в който служителите на реда са създали клопка, с цел да го заловят, той е избягал, рискувайки живота на Павлета и детето й. 

Флагман.бг събра следните данни за случая: 

37-годишният Чаушев в действителност бил от родопския град Доспат, където допреди четири години публично развивал същия бизнес – продажба на дърва за огрев. Той бил непосредствен родственик на авторитетна фигура от правосъдната система в столицата. Родопчанинът има голям брой престъпни регистрации, една от тях е за разпространяване на опиати. След като се заселва в Айтос, локалните откриват, че е дошъл със брачна половинка и новородено бебе. Продължил и в Айтос с търговията с дърва, само че на площадката стояла най-вече жена му Таня, а съгласно наблюденията на локалните органи на реда той се е занимавал с незаконна активност. Едновременно с това поддържал и любовна връзка с дъщерята на Кокала, против което той роптаел непрестанно, само че не можел да избави момичето си в увлечението му. 

 
 Вижте придвижването на Ситроена от Кауфланд в посока блок 74 в жк „ Изгрев “, където е пресрещнат от полиция
От известно време Чаушев бил засечен от оперативни чиновници на Министерство на вътрешните работи, че е купил скъпоструващ апартамент в резиденция „ Лазурен бряг “ в жк “Зорница “ в Бургас. Именно в този регион спецполицаи наблюдавали него и Павлета да се качват в Ситроен 4-ка с задгранична регистрация. Проверка в системата е  установила, че номерата са подправени. Около 16 ч. Валентин, Павлета и момиченцето й били засечени в автомобила. Те напазирили в Кауфланд в жк „ Изгрев “ и се отправили към резиденцията си, пресичайки жк „ Изгрев “. На улицата сред парк „ Велека “ и блок 74 Ситроенът, ръководен от Чаушев, попаднал под обсадата на полицията. В интервенцията по задържането му са взели участие както цивилни, по този начин и униформени служители на реда. Вместо да се подчини на стоп-палката, Чаушев дал внезапно обратно, блъснал полицейското Пежо и го тикал на задна двайсетина метра, помилайки изцяло служебната кола. След това с мръсна газ дал напред, с цел да се качи на тротоара – за да премаже двама служители на реда, които в този миг му викали „ Спри, ще изстрелвам! “. Куршум е влезнал през предното ляво стъкло, само че Чаушев е траял с маневрата напред, знамение е, че двамата служители на реда не са с тежки пострадвания при рухването им на земята, с цел да се предпазят. Друг полицейски автомобил съумява да наблюдава Ситроена до блок 43, след което следите му се губят. От ОД на Министерство на вътрешните работи твърдят, че скоро интервенцията по задържането на Чаушев ще завърши, защото имали данни къде се намира. Оттам изрично отхвърлиха, че той употребява чадър от правосъдната система в София. 

„ Вече съм в нервна рецесия, упорствам да знам къде е щерка ми, която е изключила телефоните си, изтрила е фейсбук профила си и е забранила даже на сестра си да я търси “, каза Кокала пред Флагман.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР