Снимка Флагман.бгДосъдебното производство за наводнението в Бургаска област от октомври

...
Снимка Флагман.бгДосъдебното производство за наводнението в Бургаска област от октомври
Коментари Харесай

Чакат последна експертиза и ще има обвинени за наводнението, отнело пет човешки живота в края на 2017 г.

Снимка Флагман.бг

Досъдебното произвеждане за наводнението в Бургаска област от октомври м.г., лишило пет човешки живота, е към своя край, стана ясно от думите на апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров, написа Флагман.бг.

Пред публицисти той заяви, че е назначена още една експертиза – хидравлична, след която ще стане ясно дали ще има обвинени за огромната покруса. До този миг е осъществен голям размер от работа, оголен е и съвсем сигурният извършител на бедствието, само че Любомир Петров отхвърли да разкрие детайлности преди окончателното привършване на досъдебното произвеждане.

Днес Петров като хазаин приема видни посетители за 20-ата годишнина на Апелативна прокуратура-Бургас. В този миг в аулата на Бургаския свободен университет са членове на Висшия правосъден съвет, представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, шефовете на регионалните дирекции в Бургас, Ямбол и Сливен, кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф Вълчо Чолаков и доста други.

Преди формалната част Петров даде спонтанен брифинг, придружаван от представителя на Цацаров – Румяна Арнаудова. Двамата разкриха, че следователят Иван Христов, отхвърлен поради това, че развива частен бизнес в Несебър, е спечелил делото си, само че единствено на първа инстанция.

От думите им стана ясно, че нов областен прокурор на Бургас ще има до два месеца. В края на предходната година процедурата бе спряна, с цел да се направи препоръка на един от двамата претенденти. Припомняме, че за поста се борят Георги Чинев и Красимира Кателиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР