снимка фесйбукЕдин случай прикова общественото внимание преди месеци. Младият лекар

...
снимка фесйбукЕдин случай прикова общественото внимание преди месеци. Младият лекар
Коментари Харесай

Съдът реши: Д-р Наков е дискриминиран, защото е онкоболен

снимка фесйбук

Един случай прикова публичното внимание преди месеци. Младият доктор доктор Радислав Наков твърдеше, че е дискриминиран при кандидатстване за асистентско място в Медицинския университет в София, тъй като е онкоболен. От университета отричаха. Сега обаче Софийският административен съд осъди Медицински университет-София по случая.

" Решението на съда за мен е морална победа ", показа доктор Наков пред Българска национална телевизия, съобщи dnes.bg .

При подаване на тъжба от негова страна до факултета и университета, отговор не е получен. Работата му не е преразгледана, макар уверенията на декана, че това ще бъде направено. В резултат на всичко това той подхваща дейности и по този начин се стига до решението на Софийския административен съд, което той още веднъж дефинира като морална победа.

" Този случай се трансформира в освен това от моя персонална борба. Той демонстрира, че в образователните заведения от време на време има неточности, от време на време състезанията не са доста обективни и в случай че си търсиш правата, няма по какъв начин да бъдат позволени в границите на университета, а би трябвало да си окажеш помощ по правосъден път. Този проблем сътвори едни изводи, че към момента има някои нарушавания, както в тази ситуация в Медицинския университет в София, на които би трябвало да се обърне внимание ", означи доктор Наков.

" Колегите ми реагираха с голяма поддръжка към мен, което също е морална победа ", призна доктор Радислав Наков. По думите му такива нарушавания от страна на университета са ежемесечни. Така станаха притежание на обществото.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР