Снимка - CNNНай-малко седем души са загинали, а стотици други

...
Снимка - CNNНай-малко седем души са загинали, а стотици други
Коментари Харесай

Земетресение разтърси Индонезия. Има загинали

Снимка - CNN

Най-малко седем души са починали, а стотици други са ранени след земетресение с магнитуд 6,2, засегнало остров Сулавеси в Индонезия рано тази заран, заяви организацията за бедствия в страната.

Епицентърът на труса, който е станал в 1,28 ч. локално време, е на шест километра североизточно от град Маджене на дълбочина 10 километра.

Агенцията за ръководство на бедствия в Маджене заяви, че четирима поданици са починали и повече от шестстотин са ранени, а прилежащият регион оповестява за три смъртни случая.

Около 3000 поданици са избягали от домовете си, с цел да търсят безвредни места след земетресението, което е мощно усетено в продължение на пет до седем секунди и е разрушило минимум 62 къщи, съгласно Националния съвет за ръководство при бедствия.

Няколко високи здания също са съществено развалени, в това число частната болница " Митра Манакара ", хотели и държавна постройка, сподели пред CNN локалният полицейски комисар.

Много хора към момента са в капан под срутени здания, съгласно локалните екипи за търсене и избавяне.

" Нашите спънки тук са, че нямаме съоръжение, с цел да ги спасим ", сподели Саидар Рахманджая, началник на локалната организация за търсене и избавяне на Mamuju West Sulawesi, пред локалната телевизия.

Друга компликация е неналичието на връзка сред избавителните екипи, защото локалните телефонни мрежи са западнали след земетресението, сподели той и добави, че има осем места, където хората незабавно се нуждаят от избавяне.

Часове по-рано в четвъртък в същата околност стана земетресение с магнитуд 5,9, което нанесе вреди на няколко къщи.

Агенцията за бедствия в Индонезия съобщи, че поредност от трусове през последните 24 часа са предизвикали най-малко три свлачища, а доставката на електрическа енергия е била спряна.

Намирайки се в по този начин наречения тихоокеански „ Огнен пръстен “, Индонезия постоянно е наранена от трусове.

През 2018 година опустошително земетресение с магнитуд 6,2 с следващо цунами удари град Палу в Сулавеси, убивайки хиляди хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР