Снимка БулфотоЗдравното министерство от бюджета си ще осигурява молекулите за

...
Снимка БулфотоЗдравното министерство от бюджета си ще осигурява молекулите за
Коментари Харесай

Ананиев: Всеки пациент, нуждаещ се от лечение, ще получи здравна помощ

Снимка Булфото

Здравното министерство от бюджета си ще обезпечава молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство.

Това е решението на властта след острата социална реакция поради налагането на мораториум за 12 месеца върху поемането на нови медикаменти от НЗОК.

За задачата ще се образува специфична лекарска комисия, която ще взема решение за всеки обособен случай, изясни министър Кирил Ананиев в " Годината " по Дарик радио.

Новината пристигна посред изявлението с премиера Бойко Борисов, който бе извикал на среща здравния министър и му подаде телефона, с цел да изясни персонално, че няма да бъдат изоставени нуждаещите се пациенти.

Ананиев още един път изясни, че не става дума за мораториум, а за краткотрайна мярка за възстановяване на успеваемостта в разходването на средствата на Здравната каса.

Лекарствата ще бъдат купувани от Министерство на здравеопазването след решение на комисията, удостовери Ананиев. Този механизъм е доста по-добър, по думите му в сравнение с да се вземат парите от НЗОК.

Борисов добави, че няма да има проблем с финансовото обезпечаване на новите медикаменти за нуждаещите се, а в случай че мярката не сработи, държавното управление няма да чака цяла година мораториум и може още след два-три месеца да внесе смяна в бюджета на НЗОК в Народното събрание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР