Снимка: БулфотоЗдравният министър ще има извънредна изява пред медиите днес.

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър ще има извънредна изява пред медиите днес.
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов дава извънреден брифинг

Снимка: Булфото

Здравният министър ще има изключителна изява пред медиите през днешния ден. На този стадий обаче не е ясно какво желае да каже той на обществеността.

Проф. Костадин Ангелов, шефове на лечебни заведения и членове на Националния действен щаб ще дадат брифинг в 17,00 ч през днешния ден в Министерския съвет за представителите на медиите. Темата не е известна, написа eurocom.bg. 

Припомняме, че за последното денонощие новозаразените с COVID-19 са 1123 души. Те са въз основата на направени 2787 теста. Процентът на позитивните проби остава висок - 40,29.

Излекуваните са 772-ма души, в интензивно поделение са 408, демонстрират последните оповестени данни на Единния информативен портал. След затруднения от вируса са умряли 60 души.

По-рано се организира и видеоконферентна среща с посланиците на страните членки на Европейски Съюз и на Конфедерация Швейцария. Премиерът Бойко Борисов също взе участие. Той разяснява, че се намираме в сериозна обстановка на задълбочаваща се обществена и икономическа рецесия в резултат на пандемията от COVID-19. Затова би трябвало бързо да действаме с одобряването на идващия бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година и на Пакета за възобновяване, които са основни принадлежности за превъзмогването на последствията както от всички страни членки, по този начин и от европейската стопанска система като цяло.

Българският министър председател бе безапелационен, че e належащо да се положат всички вероятни старания за реализиране на единодушие по Многогодишната финансова рамка и по Пакета за възобновяване допустимо най-бързо, с цел да може фондовете и стратегиите да стартират да работят още през цялото време на идната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР