Снимка БулфотоЗапазване на правата на британците, които живеят в България.

...
Снимка БулфотоЗапазване на правата на британците, които живеят в България.
Коментари Харесай

Британците в България ще запазят същите права и след Брекзит

Снимка Булфото

Запазване на правата на британците, които живеят в България. Това плануват промени в Закона за чужденците, гласувани на първо четене от Народното събрание. След Брекзит британците ще влизат в България като жители на трета страна съгласно наредбите на Закона за чужденците. Изключение ще са тези, които са се открили и са построили трайни фамилни връзки, както и членовете на техните фамилии. Новите правила са същите като предлаганите от английските управляващи за българските жители, заяви dariknews.bg.

Ще има процедура по пререгистрация, посредством която трайно открилите се в България английски жители ще запазят статута си отпреди Брекзит.

Право да аплайват за новия статут ще имат жителите на Обединеното кралство и членовете на фамилиите им, които са влезнали или обитават законно в България или имат годен документ за престояване. Срокът за пререгистрация е до края на 2020 година, като тя се прави персонално в дирекция „ Миграция ” или регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Семейства, които не са упражнили правото си на събиране до датата на Брекзит, ще могат да го създадат до същата дата през 2022 година. Условието е фамилната връзка да е реалност все още на отдръпване на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Проверка за сигурност на претендентите за „ статут на уседналост ” ще се прави както от българските, по този начин и от английските управляващи. Промените в Закона за чужденците плануват и въвеждане на нов документ за деца, които влизат в България без компаньон, улеснение на визовата процедура за висококвалифицирани и сезонни служащи, както и ограничения против фиктивните бракове за приемане на статут.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР