снимка БулфотоВаучери за храна на стойност 120 лева ще дава

...
снимка БулфотоВаучери за храна на стойност 120 лева ще дава
Коментари Харесай

Деница Сачева: През април ще даваме на най-бедните ваучери за храна на стойност 120 лева

снимка Булфото

Ваучери за храна на стойност 120 лв. ще дава страната на най-бедните през април. Над 2 млн. пенсионери ще получават надбавки до март. Тези 50 лева са за медикаменти или укрепване на здравната система. С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " общественият министър Деница Сачева, съобщи вести.бг.

" Максималният застрахователен приход би трябвало да има пенсия 1440 лева, просто ще възстановим правдивост. Между 300 и 1400 ще запазим съотношението от 4,8, което съществува и в този момент сред 250 и 1200 лева ", сподели още тя.

" Предложили сме от 1 юли пенсиите да се индексират по швейцарското предписание. Предлагаме и ваучери по 120 лева за хранителни артикули през април.  В целият бюджет ще има дефицити, покрити с задължения. Не е правилно, че със заеми ще финансираме детските добавки и пенсиите, имаме средства ", показа Сачева.

" Ще освободим 1 милиарда от 60:40, с цел да финансираме ограниченията, които предлагаме сега. Между 300 и 369 лева, тези които са под прага на беднотия ще получат по 120 лева, с цел да покрият разноските си за храна ", изрази мнение тя.

" Нашата система за обществено подкрепяне има задоволително благоприятни условия за поддръжка на уязвимите фамилии. За първи път ще има пакети и за новородени в небогати фамилии – с памперси, санитарни материали и храна. Деца до 3 година преговаряме за обществено подкрепяне ", съобщи министърът. 

" Над 400 000 души ще получат хранителни артикули в зимния сезон. Подоходният аршин взехме решение да отпадне, тъй като беше залегнала в прогнозата на нашето министерство. Всички деца в България имат равни права ", изясни тя. 

Сачева разгласи какво нарастване на минималната заплата ще предложи за 2021 година

" Трябва да продължава да се усилва пенсионната възраст и да изсветляваме осигуровките, да се обезпечават на действителните пари, които получават. Данък добавена стойност е избавило огромна част от бранша на заведенията от банкрути ", добави гостът.

" Има предпочитание за понижаване на Данък добавена стойност на доставките на храни. 800 лева стана минималния застрахователен приход в този отрасъл, съвсем 1/3 от работещите в този бранш, работят на ярко, понижиха се и опциите за банкрути и всеобщи уволнения ", завърши Деница Сачева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР