Снимка БулфотоВ спешното отделение към МБАЛ Христо Ботев“ във Враца,

...
Снимка БулфотоВ спешното отделение към МБАЛ Христо Ботев“ във Враца,
Коментари Харесай

Скандал в спешното във Враца! Отказаха да инжектират пациент

Снимка Булфото

В незабавното поделение към МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, отхвърлиха да слагат инжекция на човек в потребност. За непредвидената липса на човечност описа шефът на синята зона в града Красимир Тошев, представен от " Конкурент ".

В понеделник сутринта, пътувайки от Галатин за работното си място, контрольорът Горан Каменов е бил нахапан от куче. Но все пак е бил в положително положение, с цел да може да извършва служебните си отговорности. Тъй като желал да вземе ограничения, отишъл до спешно-приемно поделение, с цел да му бъде сложена ваксина против бяс, тъй като кучето било безстопанствено.

„ В 8.20 часа в понеделник мъжът отишъл в незабавното. Разказал за нападението от кучето, само че лекарите му отхвърлят здравна помощ. Все отново индивидът си купува имунизацията от близка аптека и се връща още веднъж. За негово учудване, получава още веднъж отвод от медиците. Те го препращат към персоналния доктор, който работи в Криводол “, описа Красимир Тошев.

Той добави, че Горан Каменов се запътил по противоположния път, търсейки някой способен и към момента доктор, с цел да му сложи нужната инжекция.

И различен път са постъпвали сигнали за недобросъвестно отношение на лекари и медицински личен състав от СПО, когато при тях е постъпвал пациент, ухапан от куче. Последният е от това лято.

Според личния състав на отделението /което е част от МБАЛ „ Христо Ботев “ – б.р./, слагането на ваксина за бяс не е тяхна работа, а на персоналните лекари и по тази причина, когато при тях постъпи сходен пациент, нормално го пренасочват към персоналния му доктор.

В същото време от през вчерашния ден Горан Каменов е бил признат за лекуване в МБАЛ „ Христо Ботев “, откакто и персоналният му доктор не му е обърнал нужното внимание.

Принципите на лекарската специалност са безапелационни

Кодексът за професионална нравственос на лекарите в България е документът, който обобщава правилата, на което се основава специалността на медиците.

В Раздел I, член 2 е посочено, че докторите имат следните полезности: професионална подготвеност и отговорност; почтеност, човещина, милосърдие; добросъвестност; деликатност в връзките с пациентите, сътрудниците и обществото; злост към самонадеяността и самохвалството; учтивост към пациента и неговите близки и така нататък  

Петър Керемедчиев:Не е постъпвал мъж, ухапан от куче

Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ доктор Петър Керемедчиев отхвърли обвиняванията, че подчинените му от Спешно-приемно поделение са върнали човек в потребност. „ При нас пациент, ухапан от куче, не е постъпвал и не е връщан “, сбито отговори шефът на лечебното заведение. Той не пожела да влиза в елементи по случая, който наподобява не е изолирано събитие.  

Бясът е рисково заболяване

Бясът е съществено заболяване, което се среща най-често при животни, а хората се разболяват след захапване от инфектирано животно, чрез тяхната кръв и/или слюнка. В началото признаци може да липсват, само че след дни или седмици да се проявят болежка, отмалялост, главоболие, нервност, нараснала температура, гърчове, халюцинации и парализа.

Ако не се сложи ваксина против бяс, изходът от болестта е съдбовен.  

Лисица сее болест във Враца?

Лисица, която се е държала необичайно, е била видяна в понеделник в региона на болничното заведение, оповестиха осведомени. Животното имало белезите на инфектирана с бяс – тичала сред колите в утринните часове, била дезориентирана и се хвърляла по бездомните кучета, които през последните месеци още веднъж са се нараснали в региона.

Вчера животното към този момент го нямаше, само че това не значи, че не се е скрило в близкия парк на спортния комплекс, разясниха локални поданици и предизвестиха стопаните на домашни кучета да внимават къде разхождат любимците си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР