Вътрешният министър Калин Стоянов връчи на Главна дирекция Гранична полиция

...
Вътрешният министър Калин Стоянов връчи на Главна дирекция Гранична полиция
Коментари Харесай

Гранична полиция ще бори мигранския натиск с 40 нови джипа

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) 40 нови високопроходими автомобила. Това се случи по време на публична гала и водосвет в двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдаване на ГДГП, съобщи кореспондент на " ".

Колите са закупени по план " Доставка на МПС за задачите на граничния надзор ", финансиран посредством Инструмента за финансова поддръжка за ръководството на границите и визовата политика за интервала 2021-2027 година

" Благодаря на управлението на министерството и на цялата страна. Във времето имахме огромни проблеми с превоза при опазването на границите, взимахме коли от други ведомства, с цел да можем да опазваме граншцата. Състезанието за публичната поръчка беше почтена, през днешния ден се раздават първите 40 автомобила. Нашата страна постоянно е търпяла рецензии, че не усвоява добре европейските средства, Гранична полиция е образец, че това се случвала. Много беше мъчно предишното лято. Колеги, управлявайте тези средства мъдро, ще бъде тежко на терен. Днешното събитие е реализирано с доста труд, с цел да могат чиновниците на ГДГП да работят ", съобщи шефът на ГДГП гл. комисар Антон Златанов.

" Когато поехме Министерство на вътрешните работи, ние се уверихме, че имаше освен тежка обстановка по линия на гранична полиция. Тогава анализирахме обстановката и знаехме, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да променим обстановката. Само за седем месеца нещата се случиха. С това деяние през днешния ден вършим доста дребна, само че постоянна крачка. Ставаме още по-сигурен сътрудник по запазване на външните граници на Европейски Съюз. Не ги управлявайте като служебни, а като персонални. Когато сме и по-силни, с техника като тази, няма кой да се изправи против нас ", разяснява вътрешният министър.

Стоянов връчи и нови револвери " Глог " на началниците на секторите в ГДГП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР