снимка: БулфотоВ петък и през почивните дни валежи ще има

...
снимка: БулфотоВ петък и през почивните дни валежи ще има
Коментари Харесай

Идват валежи и захлаждане

снимка: Булфото

В петък и през почивните дни превалявания ще има в съвсем цялата страна. Ще бъде и доста прохладно. Минималните температури едва ще се покачат, само че оптималните ще се намалят сензитивно.

Пореден ден с доста огромна амплитуда в денонощния ход на температурите. Точно 20° е разликата сред температурите сутринта и следобяд в Кнежа и Видин, където беше най-студено. 21° е оптималната температура и в София през днешния ден, най-топло беше в Сандански и Благоевград.

Утре минималните температури ще бъдат малко по-високи, в множеството региони от 3° до 8°, в София - към 5°, по Черноморското ни крайбрежие - от 10° до 12°, оптималните - сред 17° и 22°, в композиция със слаб до сдържан източен вятър. През по-голямата част на деня и над по-голямата част от страната ще бъде към момента слънчево, само че през втората половина на деня ще стартира нарастване на облачността, първо в Западна България.

По-често облачно, тук-там и със слаби валежи ще бъде по Черноморието на следващия ден. Вятърът ще бъде от изток-североизток, сдържан. Вълнението на морето ще е към 3 бала, на север от нос Калиакра – краткотрайно до 4 бала, което подхожда на височина на вълните до към 2.5 метра.

Добри условия и за туризъм, и за разходка в планините и на следващия ден. Денят там ще стартира със слънчево време, след което облачността ще се усилва, само че ще се задържи съвсем без превалявания.

И към времето в Европа. Слънчево ще бъде в западните и в североизточните елементи от континента. Обширна област от ниско атмосферно налягане дефинира времето в Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров.

В тези региони на доста места ще има проливни превалявания. Ще завали и в западните елементи от Балканите, като в обособени региони преваляванията ще бъдат обилни и съпроводени от гръмотевици

Слънчево ще се задържи и на следващия ден в останалата, по-голямата част от полуострова. В Сърбия и Румъния ще бъде доста прохладно.

У нас ще завали в четвъртък, към момента основно в западната половина от страната. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР