снимка БулфотоВ края на януари част от противоепидемичните мерки ще

...
снимка БулфотоВ края на януари част от противоепидемичните мерки ще
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Мерките падат скоро, ако задържим тенденцията

снимка Булфото

В края на януари част от противоепидемичните ограничения ще останат зад тила ни, само че единствено при изискване, че тенденцията за по-малко инфектирани се задържи. Това съобщи пред bTV основният държавен здравен контрольор и член на Националния действен щаб Ангел Кунчев.

" Имаме под 1000 инфектирани дневно и по-малко умряли, което след ограниченията приказва за минус 18% съпоставено с Европейски Съюз, където е плюс 2% ", съобщи още той.

Трябва да се пазят наложително и имунизираните, рискът понижава, само че няма доказателства, че след първата доза сигурно не може да се разболеем ", разясни още той.

Кунчев изясни, че несъмнено при възпаление след имунизация с първа доза няма да е толкоз тежко протичането на болестта, само че на никое място не се подсигурява, че с една доза, ще се обезпечи имунитет.

Ще би трябвало и да проследим какъв брой дълго ще се защитени след имунизация, само че това занапред ще изследваме ", посочи експертът.

Той разяснява и избора на " Астра Зенека " за всеобщата имунизация у нас, като разясни, че цената е била на последно място при избора на препарата.

" Основно се водехме от това, че тя е направена по по-класическа и по-позната технология. Прилича на съветската ваксина, аденовирус придвижва антигена и реагира организмът ", изясни той.
Кунчев не предлага изборите през май и бе безапелационен, че не може да се предвижда ходът на пандемията.

" Посоката е да се основат протоколи по образеца на други страни по какъв начин да се случва провеждането на изборите по време на пандемия. Това касае неща, които знаем - да се носи маска, да се проветрява, какъв брой индивида да има в помещението и така нататък ", добави още основният държавен контрольор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР