Снимка: БулфотоТежки преговори за Бкрезит. От дни няма никакво развитие.

...
Снимка: БулфотоТежки преговори за Бкрезит. От дни няма никакво развитие.
Коментари Харесай

Британският премиер Борис Джонсън предупреди ЕС, че трябва да се откаже от исканията си, които според него са неприемливи, за да има търговско споразумение

Снимка: Булфото

Тежки договаряния за Бкрезит. От дни няма никакво развиване. Ето какво се случва през днешния ден:

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести Европейския съюз, че би трябвало да се откаже от настояванията си, които съгласно него са неприемливи, с цел да има комерсиално съглашение след Brexit за отбягване на турбулентна разлъка след три седмици, предава Ройтерс, представени от investor.bg.

На фона на възходящи опасения от безреден край без договорка на петгодишната рецесия към Brexit Джонсън отпътува за Брюксел за диалози с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

И двете страни дефинират срещата като късмет за деблокиране на договарянията в региона на търговията, само че признават, че има заплаха да не се стигне до комерсиално съглашение, когато Англия напусне дефинитивно орбитата на Европейски Съюз на 31 декември.

Джонсън съобщи, че Брюксел желае Англия да се преценява с новите закони на Европейски Съюз в бъдеще или ще бъде осъдена автоматизирано и упорства да се откаже от суверенния си надзор върху английските риболовни води.

„ Не мисля, че това са условия, които някой министър председател на тази страна би трябвало да одобри “, сподели Джонсън пред английския министър председател, а думите му бяха последвани от шумно утвърждение от депутатите от Консервативната партия.

Джонсън съобщи, че „ добра договорка “ към момента може да бъде реализирана, в случай че Европейски Съюз се откаже от настояванията си, само че Англия ще просперира с или без комерсиално съглашение. Той повтори тази фраза и при отпътуването си за Брюксел.

Източник от английския парламент съобщи, че договорка може да не е допустима. Думите му бяха повторени и от основния договарящ от името на Европейски Съюз Мишел Барние и френски формален представител.

Англия публично напусна Европейски Съюз през януари, само че от този момент е в временен интервал, през който остава в единния пазар на съюза и в митническия съюз, което значи, че разпоредбите в търговията, пътувания и бизнеса остават същите.

Този интервал завършва на 31 декември. Ако до тогава не бъде реализирано съглашение а отбрана на търговията на стойност към 1 трлн. $ на година от мита и квоти, фирмите и от двете страни ще пострадат.

Джонсън дефинира Brexit като късмет да даде на Англия изцяло самостоятелна и по-гъвкава стопанска система. Големите страни в Европейски Съюз се опасяват, че Лондон желае най-хубавото от двата свята – преференциален достъп до пазарите на съюза, само че с преимуществото да дефинира лични правила.

Германският канцлер Ангела Меркел, която е най-влиятелният водач в Европа, съобщи, че към момента има късмет за договорка, само че целостта на вътрешния пазар на Европейски Съюз би трябвало да бъде опазена.

Основните разлики са свързани с риболовните права в английските води, гарантиращи обективна конкуренция за компании от двете страни, и методите за разрешаване на бъдещи разногласия.

Във вторник Англия съобщи, че е постигнала договорка с Европейски Съюз по какъв начин да ръководи границата сред Ирландия и Северна Ирландия и ще се откаже от клаузите в локален законопроект, които щяха да нарушат съглашението за Brexit, подписано през януари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР