Снимка БулфотоСтана ясно, че гласуване на министерските оставки днес няма

...
Снимка БулфотоСтана ясно, че гласуване на министерските оставки днес няма
Коментари Харесай

Политическото напрежение расте! Всички погледи са в президента Радев заради рокадите в кабинета, а той е на „Арайолуш”

Снимка Булфото

Стана ясно, че гласоподаване на министерските оставки през днешния ден няма да има, а повода е, че в деловодството на Народно събрание не е импортиран декрет на президента Радев, с който да освободи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов от поста, написа Блиц.

 

Докато всички в страната са на нокти какво ще се случи, а опозицията се заканва да не гласоподава за новите оферти за министри, президентът е в чужбина. Радев има значим ангажимент в Рига.

Той ще взе участие в срещата на държавните глави от групата „ Арайолуш “, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден (14 септември) в Рига, Латвия.

Групата „ Арайолуш ” сплотява 14 президенти на страни членки на Европейски Съюз – Португалия, Германия, Латвия, Финландия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Естония, Малта, България, Хърватия и Гърция.

Държавният глава Румен Радев ще направи изявления в границите на форума и ще организира двустранни срещи с федералния президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, с президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос, с президента на Италианската република Серджо Матарела и с президента на Португалската република Марсело Ребело де Соуза.

В Рига президентът Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общественост в Латвия.

Кога пък ще бъдат гласувани значимите кадрови промени в кабинета не е ясно, само че това е невероятно да се случи преди прибирането на Радев от Латвия, т.е. другата седмица. 

Това стана ясно преди минути от следното известие:

В Президентската администрация е постъпило решение на Министерски съвет, което предлага на президента да издаде декрет за преустановяване на пълномощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов. Когато президентът се върне от пътуването си до Латвия, където взе участие във формата „ Арайолуш “, това решение ще бъде прегледано. Това съобщва „ Фокус “, като се базира на  прессекретариата на президента. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР