Снимка: БулфотоСофийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица

...
Снимка: БулфотоСофийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на двама от протестиращите във връзка с инцидента на „Ситняково

Снимка: Булфото

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност две лица по отношение на случай, случил се по време на митинг пред румънското посолство в София. 25-годишният Г.Г. е обвинен за закононарушения по член 216, ал.1 от Наказателен кодекс и чл.325, алинея 2 от Наказателен кодекс, а обвиненият С.А., на 32 години, за закононарушение по чл.325, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата, оповестява " Нова телевизия ".

Г.Г. е упрекнат в това, че на 17 август на кръстовището на бул. „ Михай Еминеску “ и бул. „ Шипченски проход “, към 21.30 ч. незаконно е развалил непозната движима движимост - лек автомобил, благосъстоятелност на Е.М., като счупил посредством удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила и скачайки е развалил предния похлупак на автомобила. На Г.Г. е повдигнато обвиняване и за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост – попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния похлупак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., тъй като не е изразила единодушие с дейностите на протестиращите, като дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

На С.А. е повдигнато обвиняване за това, че по същото време и на същото място е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, с цел да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила. Г.Г. и С.А. са неосъждани.

Вчера с постановления на прокурор при Софийска районна прокуратура двамата обвинени са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв.. Г.Г. е арестуван за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на него.

Действията по следствието не престават под управлението на Софийска районна прокуратура. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР