Снимка БулфотоСлед 100-те милиона долара за ремонт на старите самолети

...
Снимка БулфотоСлед 100-те милиона долара за ремонт на старите самолети
Коментари Харесай

Ненчев: Наливаме милиони в МиГ-29 - хибридно оръжие, което се използва срещу нас

Снимка Булфото

След 100-те милиона $ за ремонт на старите самолети МиГ-29, Министерството на защитата счита да похарчи още най-малко 100 милиона $ за авиониката им - без от това да има действителна изгода за българските Военновъздушни сили и облагодетелства само Русия.

Такава позиция изрази някогашният боен министър Николай Ненчев в изказване, изпратено до медиите, написа news.bg .

Ексминистърът акцентира, че макар милионите, дадени на съветската страна за ремонт старите изтребители, се оказва, че през 2019 година общият брой часове във въздуха на летците ни е бил най-ниският за последните 7 години.

" Години наред България налива стотици милиони, в случай че не и милиарди в ремонта и поддръжката на старите руски самолети. Само от началото на мандата на този кабинет и ръководството на Красимир Каракачанов отпред на Министерството на защитата от страната към този момент окончателно изтекоха съвсем 200 млн. лв. за ремонта на старите самолети - 100 милиона за ремонта на МиГ-29 към Руската федерация и още толкоз за СУ-25 към Беларус. Подготвя се и контракт за към още 30 милиона за ракетите на МиГ-овете. " - показва Николай Ненчев.

Той акцентира, че от общо 15 машини (12 бойни и 3 учебно-бойни) в този момент летят към пет.

" От опита си като министър мога да предположа, че най-вероятно руснаците забавят зпълнението на договорите или пък ремонтите се оказват некачествени и има рекламации, а оттова и закъснения. " - отбелязва някогашният боен министър.

Той добавя, че полетите на съветски военни самолети към българското въздушно пространство в допълнение изтощават ресурса на изправните самолети, които в такива случаи са принудени да изхвърчат, с цел да не позволен накърняване на националната ни сигурност.

" Колкото по-малък е броят на изправните самолети, толкоз по-голямо е тяхното натоварване и по този начин ресурсът им се изчерпва по-бързо. Това поражда потребност от нови поправки в Русия, за които Министерството на защитата през днешния ден услужливо е готово да заплаща. " - разяснява Ненчев.

По думите му, МиГ-29 се трансформира в бездънна яма в нашата защита и е " най-скъпо струващото за нас хибридно оръжие на Русия, за което плащаме от скъпо прескъпо ", с цел да го употребява срещу България.

" Нима Румен Радев не знае за плачевното положение на техниката и за мизерния брой летателни часове макар огромните съветски поправки? За Министерството на защитата е разбираемо за какво мълчи. Мълчи обаче и президентът макар от време на време шумните си различия с министъра. " - се споделя още в изказването.

Николай Ненчев акцентира също, че Министерството на защитата не дава никаква информация за това какъв брой са съветските провокации по отношение на българското въздушно пространство.

" И с цел да е цялостна картината, с решенията си Красимир Каракачанов освен зарежда РСК " МиГ ", само че и услужливо пропуща постоянно съветските военнотранспортни самолети, натоварени с оръжие от Москва за Белград. Последно той пропусна ракетните комплекси Панцир С1. И освен. Сигурно ще има и още колета. Защо ли министърът на защитата е толкоз великодушен към Кремъл? Какво ли го стимулира? Дали това не са упования по нови стомилионни покупко-продажби с Москва, да вземем за пример модернизирането? " - споделя още някогашният боен министър.

Пълният текст на изказването:

Години наред България налива стотици милиони, в случай че не и милиарди в ремонта и поддръжката на старите руски самолети. Само от началото на мандата на този кабинет и ръководството на Красимир Каракачанов отпред на Министерството на защитата от страната към този момент окончателно изтекоха съвсем 200 млн. лв. за ремонта на старите самолети - 100 милиона за ремонта на МиГ-29 към Руската федерация и още толкоз за СУ-25 към Беларус. Подготвя се и контракт за към още 30 милиона за ракетите на МиГ-овете.

МиГ-29, на чиито криле минава огромна част от летателната кариера на президента Румен Радев, е обичаният му аероплан. Със същия аероплан той си направи и политическия PR, с цел да стане президент и вместо въздушни лупинги стартира да се пробва да ни продава третокласни политически номера.

Заради поддръжката на МиГ-29 и зареждането на ненаситното гърло на РСК " МиГ " прокуратурата под управлението на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров близо 3 години разиграва правосъден фарс против мен - бил съм уязвил ползите на РСК " МиГ "!

Към момента МиГ-29 е най-скъпо струващото за нас хибридно оръжие на Русия, за което плащаме от скъпо прескъпо - забележете, с цел да го употребява срещу нас, както откри за добре!

Независимо че от страна на ведомството на министър Каракачанов за МиГ-29 към този момент са изхарчени към 100 млн. лв. с Данък добавена стойност, резултатът през днешния ден е повече от противоречив. Даже може да се каже - незабележим за размерите на вложените средства и за гръмките планове да се възвърне летателната валидност на самолетите.

От общо 15 машини (12 бойни и 3 учебно-бойни) в този момент летят към пет, т.е. една трета от всички!

Наскоро командирът на авиобазата в Граф Игнатиево бриг. военачалник Димитър Петров заяви изключително тревожните данни, че за предходната 2019 година общият брой часове във въздуха на летците е бил най-ниският за последните 7 години! Какво значи това?! Това е доказателство, че министърът се е провалил в желанията си да обезпечи летателната валидност на старите съветски самолети, при все това е похарчил 100 милиона от джоба на данъкоплатеца. Ето до какво е довела неговата спонтанна Ostpolitik, с която търси уравновесени връзки с Москва, като налива неверни пари в самолети, за които би трябвало към този момент да се мисли по какъв начин най-скоро да бъдат бракувани. И всичко това става под носа на висшия главнокомандващ!

Нима Румен Радев не знае за плачевното положение на техниката и за мизерния брой летателни часове макар огромните съветски поправки? За Министерството на защитата е разбираемо за какво мълчи. Мълчи обаче и президентът макар от време на време шумните си различия с министъра.

" Мълчанието на агнетата " е най-оглушително, когато парите текат към Москва... Защо ли обаче стана по този начин, че парите към този момент са дадени, а няма задоволително годни самолети? От опита си като министър мога да предположа, че най-вероятно руснаците забавят зпълнението на договорите или пък ремонтите се оказват некачествени и има рекламации, а оттова и закъснения.

Още една причина за трагичното състояние, обвързвано с редовността на МиГ-29 и с бойната подготвеност (няма изправни самолети, няма и летателни часове и в следствие страда подготовката на летците), са полетите на съветската военна авиация над Черно море към нашето въздушно пространство.

Заради тези съветски провокационни дейности се постанова дребното ни дежурни изтребители МиГ-29 да се подвигат и по този начин да изчерпват още повече оскъдния

си останал ресурс. Колкото по-малък е броят на изправните самолети, толкоз по-голямо е тяхното натоварване и по този начин ресурсът им се изчерпва по-бързо. Това поражда потребност от нови поправки в Русия, за които Министерството на защитата през днешния ден услужливо е готово да заплаща. С други думи - да изсипва още пари при руснаците, чиито бойни самолети постоянно подхващат полети към България. Точно в този момент очевадно усещане прави обаче цялостната липса на информация от страна на Министерството на защитата по този въпрос. Има ли и какъв брой са съветските провокации по отношение на българското въздушно пространство, заради което се постанова повдигане на дежурните ни изтребители?

За страдание това надалеч не е всичко. Хората на Красимир Каракачанов готвят и рационализация на авиониката на МиГ-29, което ще коства минимум 100-130 млн. лв., в случай че не и повече. Разбира се, парите отново ще отидат в Москва. След модернизацията още веднъж следва интензивно потребление на самолетите поради нови съветски провокации и оттова, назад по същата верига - нови поправки за още стотици милиони. Както се вижда и с просто око, МиГ-29 се трансформира в бездънна яма в нашата защита!

И с цел да е цялостна картината, с решенията си Красимир Каракачанов освен зарежда РСК " МиГ ", само че и услужливо пропуща постоянно съветските военнотранспортни самолети, натоварени с оръжие от Москва за Белград.

Последно той пропусна ракетните комплекси Панцир С1. И освен. Сигурно ще има и още колета. Защо ли министърът на защитата е толкоз великодушен към Кремъл? Какво ли го стимулира? Дали това не са упования по нови стомилионни покупко-продажби с Москва, да вземем за пример модернизирането?

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР