снимка БулфотоСитуацията на несигурност в цял свят, която все още

...
снимка БулфотоСитуацията на несигурност в цял свят, която все още
Коментари Харесай

Хампарцумян: Събирайте бели пари за черни дни. Правителството няма пари, то събира от нас и взима кредити, които ние ще плащаме

снимка Булфото

Ситуацията на неустановеност в целия свят, която към момента е в развиване, в един миг ще се отрази мощно отрицателно върху стопанската система. Затова да имаш " бели пари за черни дни " не е неприятна концепция предложи банкерът Левон Хампарцумян във връзка издаването на нов дълг с извънредно ниска рента от страната ни.

" Всичко, което се прави сега, е да си купим време, с цел да разберем по кое време ще има ваксина, какъв брой ще коства, дали ще бъде овладяна болестта, по какъв начин ще се отрази върху веригите за произвеждане и доставка ", означи Хампарцумян в изявление за.

Относно заема, той уточни, че това са разполагаеми пари, които не са физически налични банкноти и стоят по сметките на държавното управление в Българска народна банка. Хампарцумян подсети, че не би трябвало да се пръскат пари за всичко.

" Правителството няма пари, то събира от нас едни налози, само че взима заеми, които ще се заплащат още веднъж т нашите приходи ", сподели банкерът.

" В България новото благосъстояние се основава от предприемчиви хора. Предлагат артикули и услуги, които светът би купил. Колкото и пари да сме заделили в този момент, те ще стигнат ненапълно. И в случай че това благосъстояние не се възпроизведе, ще имаме различен тип рецесия. Всичко, което се направи, е потребно. Има пропуснати неща през годините - образованието, няма електронно държавно управление ", разяснява още той.

Левон Хампарцумян подсети, че България е част от Европейския съюз и би трябвало да си съблюдава ролята, " да плува " в тези води. Според него репутацията на страната ни на открито не е блестяща.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР