Снимка БулфотоСинята зона във Варна да работи и в почивните

...
Снимка БулфотоСинята зона във Варна да работи и в почивните
Коментари Харесай

Най-после добра новина от Портних за живущите в центъра! Синята зона във Варна да работи до 20.00 часа и в почивните дни

Снимка Булфото

Синята зона във Варна да работи и в почивните и празнични дни, предлага кметът на Варна Иван Портних, научи Moreto.net . В наредбата, изпратена за разглеждане до Общинския съвет, е посочена и друга смяна - удължение на работното й време до 20.00 часа.

Промяната би била в интерес за живущите в центъра.

Към момента зоната за платено краткотрайно паркиране работи единствено в делнични дни от 9.00 до 19.00 часа. Според документа, над 25 на 100 от местата за паркиране там са свободни. Когато синята зона не работи, свободните места са до 10 на 100, а тук-там и до 5 %. Наблюденията са за интервала от септември до февруари. 

В Община Варна има постъпили сигнали от жители и компании за липса на свободни паркоместа в обсега на синята зона отвън работното й време, се показва в проектонаредбата. 

Очаква се смяната в работното време да донесе близо 900 хиляди лв. спомагателни доходи за година. От тях 680 000 лв. ще са от кратковременното паркиране, а 210 000 лв. – от слагане на „ скоби ”.

За обезпечаване на смяната в работното време на Синята зона се постанова и увеличение на щата на „ Паркинги и синя зона ” с 40 щатни бройки. Назначаването на още чиновници е неотложно и поради рибарското пристанище, което ще бъде въведено в употреба и обслужвано от общинското дружество. Така числеността на „ Паркинги и синя зона ” ще набъбне до 263-ма чиновници. 

Предложението на кмета за смяна в Наредбата за организация на придвижването на територията на Община Варна ще бъде разисквано на две комисии към локалния парламент - “Правна ” и “Структури и общинска администрация ”. За да влезе в действие би трябвало да бъде гласувано и на съвещание на Общинския съвет.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР