Снимка БулфотоСега е време да се обърнем към себе си,

...
Снимка БулфотоСега е време да се обърнем към себе си,
Коментари Харесай

Мариус Куркински: Време е да се обърнем към себе си

Снимка Булфото

Сега е време да се обърнем към себе си, време за преосмисляне на всичко. Това съобщи режисьорът и артист Мариус Куркински, който в Деня на театъра, пуска за онлайн гледане моноспектакъла " Черното пиле ", оповестява БГНЕС.

Моноспектакълът по описа на Николай Хайтов ще бъде наличен посредством платформата Fanstream.bg през днешния ден от 20.30 часа за интервал от 72 часа. Режисьорът изясни, че записът е на стотното зрелище от Зала 1 на НДК, което е изиграно на 19 април 2019 година.

" Сигурен съм, че има хора, на които им липсва театъра – тези, които към този момент са го гледали може би ще им бъде забавно да го видят още веднъж, а тези, които не са, в случай че имат време, ще ми бъде прелестно да го видят ", показа Куркински какво го е подтикнало да даде на фена записа на предпоследния си моноспектакъл преди юбилейния " Мариус 50 ".

" Аз доста обичам този моноспектакъл, този създател. Мисля, че е подходящо сега да се обърна с неговите думи, тъй като Хайтов е един от огромните наши създатели, който показва доста любов към народа си и грижа към него. Неговите думи ще бъдат потребни сега ", сподели още Мариус Куркински, който пресъздава текстовете на Хайтов оптимално непокътнати.

Според режисьора " Черното пиле " по някакъв метод е обвързвано с днешната рецесия, там също става дума за общество в рецесия. Разбира се има и комизъм.

В обстановката на изключително състояние и обществена изолираност, Мариус Куркински счита, че е рано да се приказва за спектакъл и по какъв начин ще продължава той.

Според артиста живото осъществяване и повода, заради която хората идват в театъра – да са там, в постройката, в залата, жив човек да играе пред тях – това не може да се съпостави.

Въпреки това онлайн представленията в дните на изключително състояние са разтуха и наслада. „ Защото феновете ще видят различен вид осъществявания, различен вид наличие – най-малкото ще сравнят за себе си, а и актьорите няма да остават пасивни “, съобщи още Куркински.

" Сега има по-важни неща. Според мен всеки естествен човек би трябвало да осъзнава, че в този момент е време за преосмисляне на всичко. За мен обстановката съответствува по някакъв метод и с Великия пост – стихването и смирението сега са най-важни. Да се оказва помощ – кой с каквото може ", показа артистът с уточнението, че не преиграва.

" Молитвите ми, съпричастието ми и благодарността ми са обърнати към лекарите и доброволците. Сега повече би трябвало да се приказва за хората, които оказват помощ с телата си, със силата си, с работата си, със себеотрицанието си ", съобщи Куркински и уточни, че рецесията е обща, тъй като тя визира всеки един.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР