Снимка: БулфотоСамо за месец доверието към парламента е паднало с

...
Снимка: БулфотоСамо за месец доверието към парламента е паднало с
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Само за месец доверието към парламента падна с 13 процента

Снимка: Булфото

Само за месец доверието към Народното събрание е паднало с сред 10 и 13 %.

Това сочат данните от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет линкс “ в интервала 13 - 22 август.

В комплицираната политическа обстановка у нас Народното събрание от ден на ден губи доверието на българите, до момента в който дейностите на служебното държавно управление срещат все по-голяма поддръжка. Така единствено за един изпълнен със кавги месец спадът на доверието в Народното събрание е цели 10% до 13%, до момента в който служебното държавно управление прибавя 3% и към този момент се употребява с 54% доверие.

„ Българските жители недвусмислено декларират, че не са задоволени от посоката на развиване на страната. В предходни месеци фактор за сходни настройки са били и вълните на COVID-19 епидемията, само че понастоящем, четвъртата вълна е с доста по-малка тежест при образуването на публичните настроения “, пишат създателите на проучването.

Действително, негативна оценка за развиването на страната дават цели 72% от интервюираните, а за последно сходни равнища сме виждали по време на тежката Коронавирус вълна през предишния ноември и в летните месеци на 2020 година, белязани от огромните антиправителствени митинги.

Има Такъв Народ, „ Демократична България “ и ИБГНИ – трите политически сили, които показват себе си като опция на предходното статукво, губят доверие, като при партията на Слави Трифонов пропадането е най-рязко. На този декор ГЕРБ стоят устойчиво, а Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дори прибавят поддръжка.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР