Снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев проведе телефонен разговор с държавния глава

...
Снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев проведе телефонен разговор с държавния глава
Коментари Харесай

Азерски компании се включват в газификацията у нас

Снимка Булфото

Президентът Румен Радев организира телефонен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев във връзка идното разкриване на директна самолетна линия София-Баку, оповестиха от " Дондуков " 2, написа Пик.

Пряката въздушна връзка сред двете столици беше контрактувана по време на формалното посещаване на българския държавен глава в Азербайджан през октомври предходната година.

„ Благодаря ви за положените старания и политическа воля за бързото разкриване на самолетната линия, която обсъдихме по време на взаимната ни среща в Баку “, съобщи Румен Радев.

Двамата президенти са изразили убеденост, че директната въздушна линия сред България и Азербайджан ще донесе освен стопански изгоди за двете страни и ще развие туристическите и бизнес връзки, само че и ще насърчи двустранното съдействие.

Румен Радев и Илхам Алиев са разискали и опцията азерски компании да вземат участие в газификация на семейства у нас. 

Интересът на локалния бизнес беше деклариран от президента Алиев още през октомври предвид на ниското равнище на газификация на домовете в България.

„ Работим в тази тенденция и чакаме експерти от вашата страна, с цел да обсъдим тематиката на експертно равнище “, съобщи президентът Радев.

Българският държавен глава още веднъж удостовери поддръжката на страната ни за построяването на Южния газов кулоар, в реализацията на който Азербайджан има основна роля.

„ Този план има значимо значение освен за България, само че и за енергийната диверсификация на Европа “, уточни Румен Радев.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР