Снимка: БулфотоПрез втората половина на месец юни времето ще запази

...
Снимка: БулфотоПрез втората половина на месец юни времето ще запази
Коментари Харесай

Синоптиците с ексклузивна прогноза: Ще се върне ли хубавото време или ще ни дави дъжд до края на месеца

Снимка: Булфото

През втората половина на месец юни времето ще резервира характера си – преваляванията ще са неравномерно разпределени, а температурите ще са към и над климатичните правила. В западната половина от страната преваляванията ще бъдат към нормата, а в източната – ще са на по-малко места и ще са по-малко като количество, оповестява bTV.

На 15-и на доста места в западната половина от страната още веднъж ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, написа Блиц. Ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки. Преди обяд в източните региони ще е най-вече слънчево, само че след обяд тук-там, основно в югоизточните региони, ще има краткотрайни нараствания на облачността и ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до сдържан вятър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25° – 28° в Западна България до 33° – 35° в Североизточна.

През почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развиване на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. От северозапад, в източните региони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите едва ще се намалят.

Във вторник и сряда преваляванията сензитивно ще намалеят като обсег и активност, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се покачат.

В четвъртък още веднъж в югозападната половина от страната на доста места ще превали и прегърми. Вятърът ще е източен, в Източна България – сдържан. Дневните температури ще са малко по-ниски.

През третото десетдневие температурите ще се покачат, по-чувствително през последните дни от месеца. По-малка е вероятността за валежи към 24 – 25 юни и в края на месеца.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР