снимка: БулфотоПрез нощта облачността ще е значителна и на много

...
снимка: БулфотоПрез нощта облачността ще е значителна и на много
Коментари Харесай

Облаци, но и високи температури в неделя

снимка: Булфото

През нощта облачността ще е забележителна и на доста места ще вали дъжд. Още след среднощ от запад на изток преваляванията ще стартират да стопират, най-късно в източните региони. Утре облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до най-вече слънчево, само че след обяд от югозапад още веднъж ще се усили и ще завали. Ще духа до сдържан, в Предбалкана и на север от планините краткотрайно мощен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Ще се задържи топло. Минималните температури ще са от 3° до 8°, оптималните - сред 10° и 15°. По-ниски ще останат тук-там в Северозападна България и там минималните ще са 0°-3°, а оптималните ще доближат до 5°-6°.

Над планините ще е най-вече облачно и прохладно, само че след обяд в масивите от Югозападна България краткотрайно облачността ще се раздра. Ще има превалявания от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се намалее до най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на север от нос Калиакра и по-високо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР