Снимка БулфотоПравя това извънредно изаявление по повод призивите да подам

...
Снимка БулфотоПравя това извънредно изаявление по повод призивите да подам
Коментари Харесай

Валери Симеонов няма да подава оставка заради корупцията в ДАБЧ

Снимка Булфото

Правя това изключително изаявление във връзка апелите да подам оставка, поради акцията в Държавната организация за българите в чужбина. Тези апели започнаха от през вчерашния ден и са дело на опозицията - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ".

Това сподели на ексклузивен брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов, написа вести.бг.

" В изказванията на опозиционните партии се твърди, че аз надали не управлявам ДАБЧ и съм принципал на организацията. Това са безусловно погрешни и лъжливи изказвания. Моите пълномощия по отношение на българите в чужбина са ясно написани. Моята задача е да съгласувам дейностите на организацията. Смея да настоявам, че досега извършвам отговорностите си по координацията на дейностите на ДАБЧ доста добре. Успяхме да създадем промени в законодателството за трудовата миграция. Миналото и това лято доста наши сънародници от Украйна и Молдова съумяха да работят в България с помощта на тези промени. Другият забележим резултат от моите дейности е задълбочаването на работата на организацията с българските общности в Украйна, Молдова, Западните околности, Албания. Благодарение на тази засилена работа доста от проблемите на нашите сънародници бяха сложени на масата и огромна част от тях бяха решени. Никога не съм управлявал и направлявал ДАБЧ. Няма такова нещо. Приключвам по този въпрос. Аз съм си извършил отговорностите във връзка с ДАБЧ ", безапелационен беше Валери Симеонов.

" По-интересно е какво ще кажа в този момент по отношение на злоупотребите, които би трябвало да бъдат потвърдени в съда, при приемането уверение за български генезис. На вниманието на гласовитата съпротива ще оповестя няколко забавни обстоятелството. Лятото на 2017 година получих сигнали за корупция в ДАБЧ от Катя Матева, която тогава към момента беше чиновник на министерството на правораздаването. Бяха ми подадени много обстоятелства и данни. Аз нямаше по какъв начин да ревизира достоверността на тези сигнали и осведомих моя съратник Красимир Каракачанов, тъй като Петър Харалмпиев беше тяхно предложение. Двамата се съгласихме, че би трябвало да действаме и аз предоставих цялата информация, която ми беше предоставена от Катя Матева, на способените органи. Това стана на 30 октомври 2017 година Две седмици по-късно организирах нова среща с способените институции, с цел да ревизира по какъв начин върви следствието и инспекцията на сигналите. Оттам нататък не съм се интересувал по какъв начин върви следствието и какво се случва. По този метод давам отговор на настояванията за оставка, които са несъстоятелни. Като длъжностно лице съм направил всичко, което зависи от мен и не мога да приема тези претенции за оставка ", приключи вицепремиерът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР