Снимка БулфотоПарламентът прие предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти“ за

...
Снимка БулфотоПарламентът прие предложението на ГЕРБ и Обединени патриоти“ за
Коментари Харесай

Парламентът реши: Министър Петкова да търси възможности за изграждането на АЕЦ Белене

Снимка Булфото

Парламентът одобри предлагането на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ за обновяване на търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене “. „ За “ гласоподаваха 172 народни представители, 14 бяха „ срещу “, а двама се въздържаха.

Според решението Народното събрание разпорежда на енергийния министър да търси благоприятни условия за реализация на плана, взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип, без държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана в настрана сдружение, осведоми " Фокус ". 

С приемането на решението депутатите разпоредиха на министъра да провежда и управлява провеждането на договаряния с евентуални вложители. А до 31 октомври- да предприеме дейности за създаване на процедура за избор на стратегически вложител и да предложи благоприятни условия за структурирането на плана.

Теменужка Петкова ще бъде задължена да осведоми депутатите от време на време за подхванатите дейности и резултатите от договарянията. От ГЕРБ предлагат Министерски съвет да предприеме дейности по анулация на решението за прекъсването на „ Белене “ при поставените в решението условия. Проекторешението беше признато от Комисията по енергетика през вчерашния ден. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР