снимка: БулфотоОчаква се и днес в гасенето да се включат

...
снимка: БулфотоОчаква се и днес в гасенето да се включат
Коментари Харесай

Продължава битката с пожара над Югово

снимка: Булфото

Очаква се и през днешния ден в гасенето да се включат военни както и хеликоптери от авиобаза Крумово.

И през днешния ден продължава гасенето на огромният пожар над родопското село Югово, където към този момент четвърти ден горят огромни територии борова гора.

Днес се възнамерява пламъците да се нападат от нова позиция - откъм Нареченски бани, само че мястото е извънредно мъчно налично и до там могат да стигнат хората само пешком. 

През нощта на място са дежурели 5 екипа от пожарните в Пловдив, Асеновград. Димитровград и Чепеларе, както и два екипа с горски чиновници. По-малкото от двете огнища към този момент е съвсем загасено, за него се грижи командата от Чепеларе и те са декларирали че нямат потребност от спомагателна помощ, предава Българска национална телевизия.

Голямото огнище продължава да гори, през нощта пламъците са слезли от билото към дерето, където поради многото суха растителност и падащите по стръмното горящи шишарки, огънят е преодолял просеката, обрисувана от пожарникарите. Въпреки това няма заплаха за обитаемоте места в региона.

 

 
 
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР