снимка БулфотоНяма нито едно предложение за нов шеф на ЦИК,

...
снимка БулфотоНяма нито едно предложение за нов шеф на ЦИК,
Коментари Харесай

Няма предложение за шеф на ЦИК - започва нова процедура

снимка Булфото

Няма нито едно предложение за нов началник на ЦИК, откакто досегашният - Стефка Стоева, подаде оставка. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов пред NOVA.

Крайният период за номинации изтече в 18 ч във вторник, само че в деловодството на Народното събрание няма постъпила нито една кандидатура.

" Желаещи има, водихме диалози с много изявени адвокати ", сподели Иванов и изясни, че ГЕРБ са предпочели да дадат опция първо на всички политически сили, които зоват за почтени избори, да предложат претендент за началник на ЦИК, неправителствени организации също имали опция да вършат номинации.

" Не беше препоръчана Мая Манолова, която е " майка " на досегашния Изборен кодекс, нито Христо Иванов ", разяснява депутатът от ГЕРБ. Затова ръководещите ще започват нова процедура.

Българска социалистическа партия не е предложила претендент, тъй като не е съгласна с измененията в Изборния кодекс, стана ясно пък от думите на соцдепутата Тодор Байчев. Не би трябвало да се вменява отговорност за машинния избор на ЦИК, безапелационен бе той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР