Снимка: БулфотоНай-малко още 10-12 месеца ще продължи пандемията, но учебната

...
Снимка: БулфотоНай-малко още 10-12 месеца ще продължи пандемията, но учебната
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Учебната година започва присъствено

Снимка: Булфото

Най-малко още 10-12 месеца ще продължи пандемията, само че образователната година ще стартира присъствено разгласи преди малко на брифинг министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи NOVINI.BG.

Това значи, че цялата образователна година ще бъде сложна за всички – учители, възпитаници и родители.

„ Държавите са избрали разнообразни разновидности. Ние избрахме всички да се върнат в клас, а когато се постанова да минават онлайн. Решихме, че не можем да си позволим една седмица децата да бъдат в клас и една седмица електронно да се образоват “, съобщи Вълчев.

„ Има три седмици до началото на образователната година, може да се случи всичко, само че при днешните данни образователната година започва присъствено “, безапелационен е той.

„ Ще бъде приложена тактика за невзаимодействие сред паралелките. Препоръчва се на всички учебни заведения тя да се съблюдава, изключително за началният стадий. Връзката сред дете и преподавател е наложителна и целесъобразна и електронното обучение за най – дребните не е добра. Всяко учебно заведение ще направи лист от ограничения “, съобщи министърът.

„ Тази година би трябвало да опазим здравето на децата ни. Балансът е сложен, само че в случай че затворим учебните заведения, ще има повече отрицателни последствия върху децата “, сподели Вълчев.

Образователният министър изясни тъкмо какво ще се прави при случай на COVID-19.

При избран брой инфектирани с ковид, стана ясно от думите му, за всяка една община ще се минава в онлайн образование. По време на грипните епидемии към този момент няма да има ваканции, заяви още министърът.

По време на брифинга стана ясно, че другата седмица в Народното събрание следва приемането на промени в Закона за учебното и предучилищното обучение.

Красимир Вълчев изясни, че ще има опция за повече съвещания с учителите и по тази причина ще се заплаща в допълнение за сходни спомагателни часове.

Министърът разясни, че всички тези ограничения ще важат за идната образователна година.

Вълчев изясни, че при образованието в електронна среда тази година обаче ще има оценки и отсъствия. Той изрично съобщи, че няма да има повече извинения, както предходната година.

Планува се все още 15-20 учебни заведения да се трансфорат в места за отдалечено обучение. Очаква се стартът на тази опция да е към края на септември и началото на октомври месец.

Проучване на МОН е открило, че родителите избират образование в клас.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР