Снимка: БулфотоМонумент „Паметник на съветската армия“ е държавна собственост, за

...
Снимка: БулфотоМонумент „Паметник на съветската армия“ е държавна собственост, за
Коментари Харесай

Областната управа: Местенето на „Паметника на съветската армия“ да бъде консултирано с Русия

Снимка: Булфото

Монумент „ Паметник на руската войска “ е държавна благосъстоятелност, за който е формиран АДС № 3418/18.09.1947 година на Сталински РНС, оповестяват от Областна администрация - София.

„ Княжевската градина “, в която е ситуиран монумента е благосъстоятелност на Столичната община. С оглед на това защитните ограничения свързани с ограничение на достъпа до монумента, както и възбраната за осъществяване на мероприятия от всевъзможен тип, потреблението на фойерверки, илюминации, влизането на тежка техника, потреблението на вибрационни машини и други действия към монумента следва да бъдат осъществени от притежателя на земята – Столична община.

Следва да се има поради, че според член 14 от Договора за другарски връзки и съдействие сред Република България и Руската Федерация, обнародван Дъждовни води. бр.42 от 18 май 1993 година, страните имат обвързване да се съветват по отношение на предприемането на ограничения, касаещи сходни обекти, намиращи се на територията на двете страни. Докато е в действие този контракт, същият е с приоритет пред вътрешното ни законодателство.

Областната администрация на област София е изпълнила предписанието, обещано със Заповед № РД-20-32/27.07.2018 година на шефа на дирекция „ Общински строителен надзор “ (ОСК) за правене на градивна експертиза, отразяваща положението на монумента. Експертизата е изпратена с писмо ОА23-08815/02.07.2021 година на господин Трайчо Трайков – кмет на регион „ Средец “, с копие до госпожа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР