Снимка БулфотоМинистърът на икономиката обяви какъв ще е подходът на

...
Снимка БулфотоМинистърът на икономиката обяви какъв ще е подходът на
Коментари Харесай

Министър Борисов: Държавата ще осигури пълна подкрепа на бизнеса в този 10-дневен период, в който ще бъде затворен

Снимка Булфото

Министърът на стопанската система разгласи какъв ще е методът на страната към бизнеса, който поради локдауна, излиза от строя за 10 дни.  Работим дружно, с цел да отговорим на потребностите на бизнеса. Предприемаме незабавни и светкавични ограничения. Когато работим дружно, можем да подпомогнем българската стопанска система. Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на брифинг пред медиите, съобщи кореспондент на .

,,Нашият ангажимент като страната е да осигурим цялостна поддръжка на бизнеса в този 10-дневен интервал, в който ще бъде затворен. Подкрепата ще бъде предоставена на всички браншове, които ще бъдат наранени от заповедта на здравния министър Имаме към този момент направена платформа, работим с всички заинтригувани страни, както и с Национална агенция за приходите. На базата на диалозите, които имаме с министър Сачева, ще продължат да се ползват ограниченията 80/20, 60/40, 75/0 и мярката " Запази ме ". Разбира се, не престават и ограниченията през Българската банка за развитие``, изясни още министър Борисов.

Относно неплатените отпуски на чиновниците той уточни, че помощта по тази процедура минава през Министерството на труда и обществената политика, а фирмите, които имат проблем с закрепените разноски, ще могат да разчитат на Министерството на стопанската система.

Разполагаме с нужния запас за безусловно всички. Няма значение в какъв размер е той, тъй като ние ще се оправим. Ще ъпдейтнем процедурите през Национална агенция за приходите. За тези 10 дни фирмите ще получат аналогична процедура през Национална агенция за приходите и оперативна стратегия " Иновации и конкурентноспособност ", която е част от Министерството на стопанската система. Те ще получат до 50 000 лв.. Продължаваме да беседваме с бизнеса и за нови ограничения за подкрепяне, акцентира икономическият министър.

,,Директната помощ за физическите лица минава през процедурите на общественото министерство. Мислим както за хората, по този начин и за бизнеса, спазвайки европейските правила и законите в България. Правим най-хубавото в синхрон с бизнеса, държавното управление и засегнатите браншове``, съобщи в умозаключение Лъчезар Борисов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР