Снимка БулфотоКомитетът на министрите, отговарящ за изпълнението на решенията на

...
Снимка БулфотоКомитетът на министрите, отговарящ за изпълнението на решенията на
Коментари Харесай

Европа: Данаил Кирилов лъже, че искаме процедура за тримата големи

Снимка Булфото

Комитетът на министрите, отговарящ за осъществяването на решенията на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), „ не е поставял условие за смяна на процедурата за освобождение от служба (или за разследване) на ръководителите на висшите съдилища на България “. Така непосредствено правосъдният ни министър Данаил Кирилов бе махленски в неистина, написа 19min.bg .

Това се споделя буквално в публично известие на Съвета на Европа във връзка провеждащата се в четвъртък и петък в София кръгла маса, проведена със съдействието на Министерството на правораздаването, оповестява Свободна Европа. Темата на събитието е неефективното осъществяване на присъдите на Съда в Страсбург против България по каузи, засягащи точно фактическата безконтролност на основния прокурор.
От медията напомнят, че по подигравка на ориста тъкмо в този миг правосъдният министър Данаил Кирилов пробва да прокара обща процедура за премахване и следствие не съответно на основния прокурор, а и на ръководителите на висшите съдилища. Обстоятелство, което той изяснява с рекомендациите в последните отчети на Европейската комисия (ЕК). Оказва се, че такова искане от Европейската комисия въобще няма, а Данаил Кирилов лъже.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР