Снимка: БулфотоЖурналистката Велислава Дърева нападна остро лидера на БСП Корнелия

...
Снимка: БулфотоЖурналистката Велислава Дърева нападна остро лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Велислава Дърева нападна Корнелия Нинова. Обяви, че е надминала Тодор Живков

Снимка: Булфото

Журналистката Велислава Дърева атакува остро водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Повод за думите й бе последният Конгрес на партията. Според Дърева, дейностите на Нинова са надминали даже тези на някогашния водач на България по комунистическо време Тодор Живков. Тя има поради избора за хора в управлението на партията.

" На последния 50-и конгрес на Българска социалистическа партия видяхме невиждана чистка, която даже Тодор Живков не си е разрешавал. Цялото интелектуално ядро на националното управление просто беше отрязано като с нож, като по заповед, дори за какво като... ", съобщи журналистката, откакто няколко от емблематичните имена в левицата, измежду които и водачът на ПЕС Сергей Станишев, не бяха определени още веднъж за членове на Националния съвет на партията, написа Dnes.dir.bg.

„ Това беше задачата на конгреса и тя беше реализирана. Някои тържествуваха, споделиха, че това е наказателна акция, които са по-откровени, други я дефинираха като оздравителна чистка. Ако всеки, който мисли сериозно или е на друга позиция от водача, или обвиняванията, че всички критици са купени от ГЕРБ – това не е здравословно “, сподели Дърева.

След като резултатите за избор на ново управление станаха ясни, Станишев разяснява, че дъщерята на Румен Овчаров – Теодора, е имала повече гласове от Дърева (първата влиза в Народно събрание, втората – не - б.р.).

По този мотив журналистката разяснява, че не знае в какво е обвинена, както и че постоянно е казвала какво мисли.

„ За 4 година в Българска социалистическа партия бяха прокарани доста разграничителни линии. Националният съвет беше разграничен и противоположен на цялата Българска социалистическа партия. Включително и в парламентарната група се получиха разделения “, съобщи Дърева и добави, че не познава дъщерята на Румен Овчаров и даже не знае по какъв начин наподобява.

„ Не би трябвало да се фокусираме върху Теодора Овчарова. Големият проблем е, че на конгреса никой не се занимаваше с политика, задачата беше да бъдат прочистени избрани хора... Година и половина Българска социалистическа партия не се занимаваше с нищо друго, с изключение на с избора. Изпълнителното бюро, както се досещате, ще бъде Корнелия Нинова. Греши, в случай че си мисли, че евродепутатите ще се регистрират на килимчето. Те имат свободен мандат, не може да им разпореждаш. Аз не съм толкоз значима “, уточни известното перо на вестник " Дума " във връзка настояването на Българска социалистическа партия представителите й в Европарламента да се регистрират.

Тя разяснява, че Румен Овчаров постоянно е имал една и съща роля в Българска социалистическа партия – на кардинал Ришельо, на сивия кардинал, който от време на време може би ръководи вместо Нинова.

А за самата Нинова Велислава Дърева посочи, че преди три години в изявление е споделила, че неин водач е някогашният английски министър председател Маргарет Тачър.

" Ще напомня една велика в кавички мисъл на Тачър, която споделя, че социализмът е нездравословна концепция. Извинете, по какъв начин водачът на най-голямата опозиционна партия в България, на социалистическата партия се връзва с това? Тази мисъл показва цялостната политика... ", акцентира тя, а за себе си беше безапелационна: повеждам борбите до дъно и не се отхвърлям.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР