Снимка БулфотоЖенският месец пак показа характер. Синоптиците не излъгаха и

...
Снимка БулфотоЖенският месец пак показа характер. Синоптиците не излъгаха и
Коментари Харесай

Зимата се върна с пълна сила! Нова порция сняг и студ обхванаха страната, а синоптиците с мрачна прогноза

Снимка Булфото

Женският месец отново сподели темперамент. Синоптиците не излъгаха и още от нощес над страната отново заваля сняг, макар че астрономическата пролет към този момент настъпи.

Днес, с сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър, ще продължи да нахлува леден въздух. Ще вали сняг, в Горнотракийската равнина -дъжд, само че със захлаждането дъждът ще се примесва и ще минава в сняг; единствено в крайните югозападни региони дъждът ще остане от дъжд. Ще се образува снежна завивка, а на доста места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са най-вече сред минус 3° и 2°, по-високи в крайните югозападни региони. Това сочи прогнозата от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане в утринните часове е малко по-високо от междинното за март. През деня ще се намалява и към края на деня към този момент ще е доста по-ниско.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от изток-североизток, по най-високите върхове от юг-югозапад и денем ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра – към минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Към 14 часа температурите ще са сред -1 и 2°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

На 22.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:27 часа и ще залезе в 18:41 часа. Продължителност на деня 12:14 часа.

На 22.03.2018 луната ще изгрее в 09:29 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT 22 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Климатологът Симеон Матев предизвести преди, че новата порция сняг още веднъж може да докара до блокажи по пътищата, съобщава Bulgaria ON AIR.

" В Северна България се чака да навали сред 15-20 сантиметра сняг. Но снегът мъчно ще се задържа по пътните платна. Въпреки това планинските проходи остават рискови. Времето остава динамично, защото сме в центъра на циклоналните процеси ", уточни синоптикът.
 

 



Още от ранни зори в София водачи и пешеходци се сблъскаха със зимното време. Някои от водачите прекараха известно време на студа, с цел да изчистят колите си. В същото време, пътуващите по линията на трамваи 20 и 22 бяха неприятно сюрпризирани. Една от мотрисите в посока Красна поляна бе закъсала покрай Синагогата, като се образува запушване от трамваи. За благополучие бързо се отзова спешен автомобил.

От Столична община обаче изясняват, че във връзка със снеговалежа тази нощ в София 135 снегопочистващи машини правят обработки със смеси против замръзване, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. Работи се във всички 24 региони на Столична община по улици и булеварди, по които се движи градския превоз, рискови и стръмни сектори, съществени улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Извършено е разпространяване на смеси против замръзване и отчасти избутване на снежна маса. Работата на почистващите компании продължава. В парк Витоша е направено опесъчаване на пътищата „ Драгалевци – Алеко ” и „ Бояна – Златни мостове ”. Четири екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” правят обходи на място в другите елементи на града.

Екипи на Столичен инспекторат управляват активността по почистването. Към момента градският превоз извършва нормалните си направления на придвижване. Напомняме на водачите да карат със съобразена скорост и коли, оборудвани за придвижване при зимни условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР