Снимка БулфотоИзпълнителната власт заплаши с глоби кметовете, които обявиха, че

...
Снимка БулфотоИзпълнителната власт заплаши с глоби кметовете, които обявиха, че
Коментари Харесай

Бунтът срещу избиването на прасета ще се потушава с глоби

Снимка Булфото

Изпълнителната власт заплаши с санкции кметовете, които оповестиха, че няма да разрешат на ветеринарните инспектори да евтаназират принудително прасетата в селата им, близки до чумни огнища. За глобите предизвести зам.-министърът на земеделието Янко Иванов пред Би Ти Ви в понеделник, напомни флагман.бг.

В края на предходната седмица изтече срокът, в който стопаните можеха непринудено да умъртвят животните си според предписанията на Агенцията по храните. Иванов акцентира, че кметовете, които отхвърлят да се съобразят с ограниченията, са " яхнали вълната на популизма ". 

Кметовете на 30 пазарджишки села персонално дадоха обещание пред премиера Бойко Борисов да убедят съселяните си да изпълнят ограниченията на БАБХ, само че в петък се разбра, че хората всеобщо отхвърлят да позволен управляващите в свинарниците. Зам.-министър Янко Иванов разясни през вчерашния ден, че кметовете са длъжни да създадат разяснителна акция, да провеждат събирането на избитите животни, да посочат подобаващи места и да провеждат загробването.  

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР