снимка: БулфотоИма ли отношение времето към разпространението на коронавируса? Според

...
снимка: БулфотоИма ли отношение времето към разпространението на коронавируса? Според
Коментари Харесай

СЗО: Kоронавирусът може да се предава при всякакви климатични условия и няма причина да смятаме, че ниските температури може да го унищожат

снимка: Булфото

Има ли отношение времето към разпространяването на ковид? Според експертите от СЗО - не.

Световната здравна организация (СЗО) счита, че коронавирусът може да се предава при всевъзможни климатични условия и няма причина да считаме, че ниските температури може да го унищожат.

СЗО напомня, че вирусът се популяризира главно сред хората. Дъждът и снегът могат да разредят останките от него върху пейки или други външни предмети, само че предаването му от повърхности не е главната причина за появяването на пандемията.

Според учените, студеното време и по-ниските температури провокират угриженост, защото тогава хората са по-склонни да остават на закрито, в пространства с евентуално повече хора, където вирусът може да се популяризира по-лесно.

Проучванията демонстрират, че забележителен % от разпространяването на вируса става в семейства, където хората споделят общи елементи като кухни и бани, написа още 24chasa.bg. СЗО и други здравни институции предизвестяват, че в закрити пространства с неприятна вентилация вирусът се предава по-лесно, защото инфектираните частици могат да останат във въздуха за няколко часа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР