Снимка: БулфотоГоворителят на служебното правителство Антон Кутев смята, че целият

...
Снимка: БулфотоГоворителят на служебното правителство Антон Кутев смята, че целият
Коментари Харесай

Кутев: Може да сменим и всички областни управители и шефове на МВР. Правим разлика между професионалисти и калинки

Снимка: Булфото

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев счита, че " целият този плач от ГЕРБ, че се сменят хора във властта няма никакви учредения ".

" Ами, няма по какъв начин да промениш политиките, без да се сменят хората ", сподели той в студиото на Нова телевизия. Кутев бе безапелационен, че при промените се прави разлика сред експерти и калинки.

Служебното държавно управление е съединено от " честни експерти ". " Стремим се да махнем от системата нещата, които са кухи ", увери Кутев.

На въпрос по какъв начин ще отговори на рецензията, че в държавното управление е влезнал и човек от партията на предприемача с повдигнати обвинявания Васил Божков, Антон Кутев отговори: " Може и да има човек от партията на Божков. Защо пък да не е от партията Божков? Бойко Борисов е дълготраен член на Българска комунистическа партия и какво? В ГЕРБ има повече от членове на комунистическата партия, в сравнение с в Българска социалистическа партия. И какво? "

Няма цена, която да не може да се заплати, с цел да се обезпечат частни избори, уточни още Антон Кутев. По тематиката за машинното гласоподаване представителят на служебния кабинет уточни, че и държавното управление, и ЦИК са окуражени да създадат най-хубавото. В ЦИК има даже оптимизъм, макар че " се постанова още веднъж да вадим кестените от огъня, поставени там от други ".

За машинно гласоподаване се приказва от 10 и повече години, акцентира Антон Кутев, съгласно който този проблем от дълго време е трябвало да бъде решен. Той не изключи всичко регионални шефове и ръководителите на Областните шефове на Министерство на вътрешните работи да бъдат заменени. Това ще бъде част от смяната за почтени избори, защото точно регионалните шефове и ОДМВР-та са оня механизъм, който контролите изболите на място. " Няма по какъв начин да се купуват гласове, в случай че няма разпънат чадър от ОДМВР ", е сигурен Антон Кутев.

Той бе безапелационен обаче, че в случай че има смяна в резултатите на идващите избори по отношение на предходните, извършени на 4 април, това няма да е резултат от дейностите на държавното управление, а резултат от гнева на хората. " Мисля, че този тренд на смяна ще продължи ", сподели Антон Кутев.

" България в последните 10 години вървеше надолу, а не нагоре. Сега е моментът да тръгнем на назад ", заключи Антон Кутев.

Служебното държавно управление тази седмица ще изнесе по министерства констатациите си за това какво е заварило. Всяко министерство ще даде обособен брифинг. Самото служебно държавно управление няма пълномощия да открива закононарушения, а единствено нарушавания. Престъпленията се откриват от прокуратурата, не от нас, отсече Антон Кутев.

Двете съществени задания на служебното държавно управление са да обезпечи почтени и свободни избори и да овладее епидемията. Ще има смяна във имунизационния проект, защото непокрити остават точно най-рисковите групи - възрастните хора. По думите на Кутев зелените коридори за имунизация надали ще бъдат затворени, само че би трябвало да се включат по-активно персоналните лекари и да се промени фокусът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР