снимка БулфотоГерманският канцлер Ангела Меркел настоя, че всички страни от

...
снимка БулфотоГерманският канцлер Ангела Меркел настоя, че всички страни от
Коментари Харесай

Меркел настоява: Всички в ЕС са длъжни да подкрепят Гърция в конфликта ѝ с Турция

снимка Булфото

Германският канцлер Ангела Меркел настоя, че всички страни от Европейския съюз са задължени да поддържат Гърция в нейния спор с Турция заради енергийните запаси край крайбрежията на Кипър, съобщи.

Канцлерът добави, представена от " Франс прес ", че към този момент е обсъждала разногласието сред Атина и Анкара " интензивно " с френския президент Еманюел Макрон.

Меркел също по този начин удостовери, че Германия е " ангажирана " да предотврати ескалацията на конфликта между двете страни по отношение на Източното Средиземноморие и прикани за взаимно разрешаване на спора към изключителната икономическа зона на Кипър.

Напрежението в Източното Средиземноморие ескалира, откакто Турция възобнови опитите си за изследване на енергийните находища покрай Кипър. Анкара има искания върху елементи от офшорните запаси на острова, макар гневното опълчване от страна на Гърция и някои други страни от Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР