снимка БулфотоДумата обединение е с широк смисъл е не предполага

...
снимка БулфотоДумата обединение е с широк смисъл е не предполага
Коментари Харесай

Служебният премиер: Очаквам публично коалиционно споразумение с правила, а не някакво обединение

снимка Булфото

Думата " обединяване " е с необятен смисъл е не допуска ясни правила на взаимоотношение. Затова чакам партиите в Народното събрание да направят публично съдружно съглашение с ясни правила и отговорности.

Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев преди началото на постоянното държавно съвещание. 

" Разбирам, че думата коалиция значително е натоварена с отрицателна конотация, само че в това време обединението е оня инструмент, който дава опция за ясни правила за взаимоотношение, взимане на решения и ясно носене на отговорност от политическите субекти ", добави той, представен от offnews.bg.

По думите му е време да се премине от политическо говорене към политическо деяние, защото " от това ще проличи готовността на партиите да работят в полза на България, както и мотивацията им дали могат да подсигуряват на българските гласоподаватели, че не се прави опит за възпроизвеждане на остарели и компрометирани модели ".

Министър-председателят прикани политиките на парламентарните сили да бъдат в посока резистентност, предвидимост и успеваемост в посока публичния интерес.

" Припознаха нуждата от сформирането на резистентен и ефикасен кабинет въз основата на ясни цели и цели в полза на българските жители, които би трябвало да бъдат осъществени въз основата на съществено парламентарно болшинство. Бяха възприети посланията за нужда от съответна политика както в областта на образованието, по този начин и във връзка с битка с корупцията, от развиване на стопанската система и подкрепяне на българския бизнес, от незабавни и съответни ограничения за битка с демографска рецесия, от финансова децентрализация и повече пълномощия на локалната власт по този начин, че да се преодолеят разликите в икономическото развиване на районите и локалната власт да има повече благоприятни условия да взема решение проблемите на хората ", добави още той. 

Преди старта на договарянията за кабинет " ИТН " разгласи, че няма да вършат коалиция, а ще предложат независимо държавно управление, за което търсят поддръжка.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР