Снимка БулфотоДнес ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд

...
Снимка БулфотоДнес ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд
Коментари Харесай

Северен вятър ни докарва облаци и студ в първия учебен ден за годината

Снимка Булфото

Днес ще духа сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-североизток и по здрач ще се усили. Ще бъде облачно с превалявания от сняг, обилни в южните и планинските региони от страната, където в композиция с вятъра ще има условия за виелици. Почти без превалявания ще е в Североизточна България. Максимални температури най-вече сред минус 2° и 3°, в София към -1°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви  дежурният синоптик Христо Христов, представен от Блиц.

 
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца. През деня едва ще се увеличи. По Черноморието ще бъде облачно и прохладно. По-късно денем по южното крайбрежие ще превали дъжд и сняг. Ще духа сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 2° и 4°.
 
Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е към 7°. В планините ще е облачно, прохладно и с превалявания от сняг. В Рило-Родопския масив снеговалежите ще са обилни и ще има условия и за навявания. Ще духа мощен и плевел североизточен вятър и с него температурите ще се намаляват. Максималната на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра – към минус 10°.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР