снимка: БулфотоЧувствителна промяна във времето в началото на новата седмица.

...
снимка: БулфотоЧувствителна промяна във времето в началото на новата седмица.
Коментари Харесай

Времето се разваля: Вятър и дъждове в цяла България в понеделник

снимка: Булфото

Чувствителна смяна във времето при започване на новата седмица. От понеделник стартират дъждове в цялата страна.

През нощта на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, само че още преди обяд на следващия ден от запад преваляванията ще се усилят. Код жълто за обилни количества е в действие в югозападните региони.
Предупреждение от първа степен е издадено и за североизточната половина от страната, само че за доста мощен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са сред 3° и 8°, малко по-високи по южното Черноморие, оптималните температури ще са сред 6° и 11°. След обяд преваляванията ще обзет цялата страна, а през нощта против вторник тук-там в западните региони дъждът ще премине в сняг.

В планините ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. В масивите от Югозападна България количествата ще са обилни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен южен вятър и по здрач и през нощта по проходите ще има условия за навявания.

Не единствено у нас, проливни превалявания ще има на следващия ден и в западните региони от Балканите, както и в съвсем цяла Гърция. Причина - следващ средиземноморски циклон, а с нахлуването на по-студен въздух от север-североизток в северната половина от полуострова след обяд дъждът ще стартира да минава в сняг. Значителни превалявания от дъжд ще има и на Апенините. Ще продължат изобилните снеговалежи в региона на Алпите. Слънчево, само че студено, ще бъде в Украйна и Европейска Русия.

По-студен въздух от тези елементи на континента ще се придвижва към Балканите в това число и към нашата страна и през нощта против вторник в Западна и Северна България, както и в Предбалкана, дъждът ще се примесва със сняг. Във вторник ще продължи да вали единствено в Източна България, а в североизточните региони дъждът краткотрайно ще минава или ще се примесва със сняг. Предимно облачно ще се задържи и през идващите дни, тук-там с превалявания, само че температурите ще се покачват и ще бъде по-топло от нормалното за декември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР