Снимка БулфотоБалканите могат да дадат пример в Европа, че сме

...
Снимка БулфотоБалканите могат да дадат пример в Европа, че сме
Коментари Харесай

Борисов с много силни думи за ролята на Балканите в Европа

Снимка Булфото

Балканите могат да дадат образец в Европа, че сме способни сами да решаваме споровете си. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след Срещата на върха на ПСЮИЕ в Словения, съобщи „ Фокус “. 

„ Това е един доста добър формат, тъй като включва и Турция. Отчетохме срещата във Варна сред Европейски Съюз и Турция. Аз персонално благодарих на Доналд Туск, който в този момент е на обиколка в Балканите, както и преди този момент Жан-Клод Юнкер и Федерика Могерини също обиколиха Западните Балкани, и най-много на политическия хайлайф, който осъзна, че единствено ние сами можем да си помогнем. Само ние като Балкани можем да дадем образец в Европа, че сме способни сами да решаваме споровете си “, съобщи министър председателят. 

„ Декларацията, която се одобри, че Косово ще бъде идващия хазаин е един явен знак към Европейския съюз, че сега Балканите имат политически хайлайф, който мисли за мир, разцвет за своите нации, за своята юноша, а не както преди 20 години - къде и какъв брой хора да заколим “, добави още той.

„ Отчетох ролята на Ангела Меркел за Берлинския развой и за това, което се случва сега - по тази причина какъв брой доста оказва помощ сега за Балканите. Имаме цялостен картбланш за коридорите 4, 8 и 10, надлежно автомагистрали, жп линии и цифрова инфраструктура да бъдат направени, а това директно касае Любляна, тъй като пътят Истанбул – София – Белград - Загреб - Любляна или надлежно София -Скопие – Тирана е извънредно значим за целия район, в това число и за вас “, уточни още българският министър председател. 

„ След 2 часа в Букурещ България, Сърбия, Гърция и Румъния продължаваме срещата по отношение на Дунавската тактика и инфраструктурата, която касае задачите Балкани. Очакваме ви на 16 и 17 май на срещата в София “, добави още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР