Снимка: БулфотоБългарските лекари често работят на границата на изтощението. И

...
Снимка: БулфотоБългарските лекари често работят на границата на изтощението. И
Коментари Харесай

Лекари - герои! Покъртителен разказ на докторка от Спешно отделение в София

Снимка: Булфото

Българските лекари постоянно работят на границата на изтощението. И около неприятните вести за тях, е добре да се разказват и техните геройства. Работата им, която е извънредно натоварена, за която не се хвалят и я правят постоянно на границата на изтощението в името на това да спасят човешки живот, написа Блиц. 

Това е роман на лекарка от Спешно поделение в София, която разказва случилото се по време на едно нейно дежурство. Публикувано е на страницата на Национална асоциация Спешна здравна помощ:

" Това е роман от вчерашното ми дежурство. Колегите ми имат имена и, наблягам, са единствено една дребна част от всички които през вчерашния ден работеха и спасяваха животи без значение от всичко.

1.Дежурният доктор на ФСМП Сливница доктор Полина Русева избави 90 годишен дъртак от хипогликемия, като го диагностицира, лекува и обгрижва надалеч от болничното заведение сама.

2. Медицинска сестра Манчева се погрижи сама за 83 годишен дъртак, като в най- горещото време в колата за спешна помощ го беше медикирала в опит да го измъкне от хипотонията и го докара в болничното заведение с овладяна хипотония. Старецът не помнеше телефони на близки и сестра Манчева бе задвижила машината от админи с цел да стигне до околните му. Старецът си бе купил и две фиданки,които екипът грижливо бе прибрал.

3. Дежурния доктор в Спешното поделение, обгрижващ по едно и също време 5 пациента - един отвън темп, един със зной, един с тромбофлебит, един с хипотония, един с перикарден излив, видя млада жена, държаща се за гърдите. Преди брачният партньор й да я записва лекарят ѝ направи ЕКГ и диагностицира коронарен иницидент. Благодарение на доктор Алипур и инвазивните кардиолози на НКБ тази пациентка на 42 години е жива! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР