Снимка Булфото39-годишен извършител на грабеж в гр. Гурково е задържан

...
Снимка Булфото39-годишен извършител на грабеж в гр. Гурково е задържан
Коментари Харесай

Задържаха мъжа, нападнал възрастната жена в Гурково

Снимка Булфото

39-годишен причинител на обир в гр. Гурково е арестуван вследствие на подхванати бързи оперативни дейности, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Окръжна прокуратура – Стара Загора му е повдигнала обвиняване за обир в изискванията на рисков рецидив и е удължила мярката му за задържане до 72 часа, написа вести.бг.

``
реклама

Активното следствие на криминалистите от РУ-Казанлък и сътрудниците им от ОДМВР-Стара Загора почнало незабавно след подаден на 20 януари, към 23.30 часа сигнал за бита и ограбена в дома ѝ 83-годишна жена от гр. Гурково. Пристигналият на адреса полицейски екип е направил оглед на мястото, а в диалога си с жертвата е получил и по-точен ориентир за профила на причинителя. В резултат на извършените оператвно-издирвателни дейности и ежедневна превантивна работа с престъпния контингент, два часа по-късно криминалистите се насочили към обвинения причинител на престъплението– 39-годишен локален гражданин. Той бил открит в дома му, а при разпита е направил цялостни признания и върнал отнетите движимости. Мъжът е с голям брой криминалистически прояви, с 10 присъди за обири, част от които – ефикасни.

След отчет на материалите Окръжна прокуратура – Стара Загора му е повдигнала обвиняване за обир в изискванията на рисков рецидив и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс, под наблюдението на прокуратурата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР