Снимка: Булфото28 октомври е денят, в който България ще разбере

...
Снимка: Булфото28 октомври е денят, в който България ще разбере
Коментари Харесай

Днес става ясно наказанието за раситския скандал. Медиите в Англия с няколко предположения

Снимка: Булфото

28 октомври е денят, в който България ще разбере какви са следствията от срещата с Англия в София, изгубена с 0:6, оповестява Dsport.bg.

``
реклама

Резултатът е явен, само че УЕФА ще се произнесе по може би по-дискутираната тематика - расизмът. Английските национали два пъти желаеха прекъсване на играта през първата част на срещата, откакто футболистите се оплакаха от расистки песни по собствен адрес от българската аудитория. Различните британски таблоиди като BBC и eveningexpress показват няколко разновидността, като напомнят за други сходни случаи.

Дисциплинарната комисия към УЕФА преглежда всички етични параметри от срещата след прегледа на отчетите от делегата и съдиите. Президентът на FA Грег Кларк разгласи след успеха на Англия, че това е една от най-ужасните нощи в кариерата му, откакто е чул разнообразни обидни намеци. Той добави, че от британската федерация ще събират отзиви на очевидци, с което да се подкрепи следствието.

Simon Peach

@SimonPeach
FA chairman Greg Clarke: " I mean it’s probably one of the most appalling nights I’ve seen in football...  I heard examples of appalling racist chanting "

85
23:07 ч. - 14.10.2019 година
Информация за реклами в Twitter и дискретност
Виж другите туитове на Simon Peach
Възможните санкции за България могат да бъдат - домашен дуел без аудитория плюс санкция от 50 000 евро. Правилниците на УЕФА могат да бъдат приложени и по-строго, глобата да е за повече мачове без фенска поддръжка, лишаване на точки или изваждане от квалификациите.

Новите етични протоколи на УЕФА бяха признати през 2013 година в Лондон, като до този миг нито един мач не е бил пресечен и не е имало случай на преустановяване поради расизъм.

На Сърбия бе наложено сходно наказване по отношение на расистки прояви на почитателите. Сърбите са осъдени с един домашен мач без аудитория поради обиди към футболистите на Португалия.

УЕФА наказа Сърбия поради расизъм

Най-сериозната глоба за проявен неетичен знак бе през 2015 година за Хърватия. Преди срещата на хърватите против Италия в Сплит, на терена бе изгорена свастика. На дуела бе наложена глоба да се играе при затворени врата преди този момент, а упоменатата демонстрация способства за ново наказване за федерацията на Хърватия. На балканците им бе присъдено да играят 2 срещи без аудитория.

В началото на 2019 година Черна Гора се изправи против Англия, а Дани Роуз се оплака от расистки викания към него. Нелицеприятните крясъци от черногорците бяха оценени на 20 000 евро санкция плюс мач без ентусиасти.

Не би трябвало да се не помни, че каквото и наказване да наложи УЕФА на България, страната ни има правото да го апелира.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР