снимка: БулфотоВ никакъв случай обаче не може да се твърди,

...
снимка: БулфотоВ никакъв случай обаче не може да се твърди,
Коментари Харесай

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата: Желанието на хората е по-ниско, това създава предпоставка за загуба на дози

снимка: Булфото

" В никакъв случай обаче не може да се твърди, че ще се стигне до всеобщо заличаване на ваксини, които са налични в страната ", добави Кирилов.

„ На този стадий има само единични случаи на изхвърлени ваксини.  Важно е да отбележим, че при многодозовите флакони постоянно има загуби. Една част от дозите не могат да бъдат осъществени. Когато напредна акцията и има доста имунизационни пунктове, доста участващи медицински екипи, а желанието на хората е по-ниско, това основава причина за загуба на дози. ”. Това съобщи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов в студиото на „ Събуди се ”.

„ На европейско равнище ежеседмично дискутираме да има опция както за адаптиране на доставки, по този начин и за прекачване на дози сред обособените страни, тъй че имунизациите да бъдат дейно употребявани ”, сподели още той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР