Снимка: БулфотоСлужебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разкри, че

...
Снимка: БулфотоСлужебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разкри, че
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Пандемията е под контрол, няма нужда от нови мерки

Снимка: Булфото

" Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров разкри, че обстановката с ковид е под надзор и не се постановат нови ограничения за битка с разпространяването му.

" Към момента пандемията е под надзор, броят на болните и на инфектираните не е толкоз огромен, няма драма в обстановката и към днешна дата не се постановат нови ограничения ", сподели Кацаров, който посети Коронавирус зоната в 12-и Диагностично-консултативен център, в столичния квартал " Люлин ". Министерството на здравеопазването даде на центъра пулсоксиметри, оповестява " Нова телевизия ".

По думите на Кацаров, той изчаква отчет от основния държавен здравен контрольор за епидемиологичната конюнктура, като на база на експертния отчет ще вземе решение дали е належащо да се постановат нови ограничения.

" До момента са разкрити 39 Коронавирус зони към медицински или диагностично-консултативни центрове в страната, по нашите проекти и сметки в границите на седмица - две ще има най-малко 150 такива, отмерено разпределени географски в страната ", сподели министърът.

Те ще са снабдени с нужната инсталация, с цел да се създадат всички нужни клинични и амбулаторни проучвания на пациентите, преимуществото е, че няма да се смесват пациенти.
Коронавирус зоните ще оказват помощ да се понижи натискът към лечебните заведения, те ще обслужват леки и средно-тежки случаи. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР