Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва след инцидента

...
Снимка БулфотоПетел продължава да следи какво се случва след инцидента
Коментари Харесай

Продължават спасителните операции в Черно море за откриването на майор Валентин Терзиев

Снимка Булфото

" Петел " продължава да следи какво се случва след случая с падналия аероплан в морето край Шабла.   И през днешния ден не престават избавителните и издирвателни интервенции в Черно море за откриването на майор Валентин Терзиев, чийто изтребител МиГ-29 падна във водите край Шабла. Това се случи по време на взаимно обучение на български, сръбски и американски военни. Нашият водач е изпълнявал задача по светлинна цел над вода в тъмното, когато сигналът му е липсващ от радарите. 

Майорът е поразил сполучливо цел, само че очевидно нещо се е объркало и самолетът му е паднал. През вчерашния ден беше локализирано мястото на летателната машини. Открити са парчета от нея, както и избавителната жилетка на водача. Преполага се, че самолетът е паднал на огромна дълбочина на към 5 км от Шабла.

На място пристигнаха и служебният министър председател ген. Стефан Янев и военният министър Георги Панайотов. Военна прокуратура пък към този момент се зае със случая. Проверяват се всички документи по поддръжка на изтребителя, с който е летял майор Терзиев. 

Колегите му настояват, че той е бил извънредно опитет авиатор. Не е имало индикации за проблем с МиГ-29, който е управлявал Терзиев. 

Заради случая учението " Шабла 2021 " бе прекъснато. Спрени са и всички планови полети в Българската войска като се изключи специфичните задания.

Технически отвод може да е повода за рухването на изтребител МиГ-29 в морето край Шабла. Това разяснява пред кореспондент на Novini.bg специалистът по авиация Ангел Борисов, бивш главен контрольор по сигурността на полетите в " Гражданска въздухоплавателна администрация Ангел Борисов. Пилотът не се е обадил на началник „ полети “, с цел да заяви за казуса и това навежда на мисълта, че нещо внезапно се е случило, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР