Снимка БулфотоИмам един въпрос. Имате ли информация - има ли

...
Снимка БулфотоИмам един въпрос. Имате ли информация - има ли
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Как за 20 дни стигнахте от 1,5 млрд. излишък до 3,5 млрд. дефицит

Снимка Булфото

" Имам един въпрос. Имате ли информация - има ли 1,5 милиарда лева остатък в бюджета, както беше преди 12 дни, или има сега 3,5 милиарда лева недостиг, както сподели господин Борисов на среща при президента? Някой знае ли какво е финансовото положение на страната? 1,5 милиарда остатък или 3,5 милиарда лева недостиг? Къде отидоха 5 милиарда за 20 дни? Ще бъда ли права, в случай че направя едно допускане – или в никакъв случай не ги е имало там, или са откраднати. " Изказване от парламентарната естрада на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, пише glasove.com.

 



 

На 13 март подкрепихме  извънредното състояние. Това беше вярното, отговорно държание. Разбираме заплахата, сериозността, опасността от рецесията за здравето на българският народ и сме на нивото на своята отговорност да вземем решение за оповестяване на изключителното състояние. Такова беше взето в  цяла Европа и освен там.

След оповестяването на изключителното състояние изпаднахте в безпорядък, в несъответстващи стопански и обществени ограничения. Днес призовавате да бъдем политиците на 21век, а не политиците на предишното. И ние го желаеме от вас, ръководещите. Защото политиците на 21век нощес оповестиха посредством Европейската комисия дотации, отсрочване на корпоративен налог и на Данък добавена стойност, държавни гаранции за заеми, безплатни средства в помощ на всеки консуматор, прекъсване на заплащанията по избрана част от налозите, поддръжка за семействата в съответни измерения.

 

Ето по този начин се държат огромните политици, държавниците на 21 век.

 

Какво от това виждаме в закона, който вие оферирате?

 

Нищо.

 

Какво  виждаме от обещанията, които дадохте преди 1 седмица? Частични осъществявания. Но за сметка на това - усилване на репресиите, лишаване на права, подслушване на хора, гонене на независимост на словото и така нататък

 

Винаги може да разчитате на Българската социалистическа партия и на нашите гласове, когато оферирате виновни пред националната стопанска система и българския народ решения. И не можете да разчитате на поддръжка, когато внасяте безпорядък в живота на хората, когато оферирате несъответстващи стопански и обществени ограничения.

Факт е, че  през вчерашния ден предизвикахте неприемлива  криза с решенията си в правна комисия. Тук са  тримата представители от ГЕРБ, които се караха между тях. Тук са депутатите, които внасяхте взаимно изключващи се оферти едно на друго. Едва след 8 часа гледане на това държание, нашите сътрудници напуснаха. И обвинението- " вас ви нямаше " не важи, тъй като то е провокирано от нежеланието да участваме в този безпорядък и некомпетентност.

 

С икономическите ограничения, които оферирате, не помагате, не гарантирате успокоение и сигурност на работодателите. Вчера бяхте стигнали до такава степен, в миг, в който съвременна, модерна и загрижена Европа предлага да се отсрочва заплащането на налози,  вие желаете от хората да ги внасят предплатено въз основата на декларация от 2018г. Какво е това нещо? Не оферирате съответни обществени ограничения, които оферират другите страни в  Европа и освен там. Къде са ви обществените ограничения за безработните, за фамилиите, които стоят в къщи? Няма ги. Ето по тази причина спрете  с операциите и лъжите, че Българска социалистическа партия е деструктивна и в този миг не мисли за България и народа си.

 

Напротив – всичко, което е положително, ще подкрепим, всичко, което е срещу интереса на българският народ, на българските работещи, на българската стопанска система, няма да подкрепим. Това е кардинално държание, което ще следваме от началото на този закон до самия край.

Има разсъдък в това, че би трябвало да се създадат калкулации, че ограниченията, които предлагаме би трябвало да имат своята финансова аргументация и да не застрашаваме фискалната непоклатимост на страната. Но до момента в който оферирате 2-3 седмици да изчисляваме тези неща, сметките за ток, за парно, за телефон ще дойдат при хората, които стоят у дома без работа. Ще пристигна и ипотечният заем. Какъв е казусът до момента в който изчисляваме фискалните параметри, да наложим този мораториум, който предлагаме? По-късно ще си платят сметките, само че в този момент, до момента в който забележим какви са опциите за помощ, до момента в който забележим действителните благоприятни условия на страната, да ги спрем и да успокоим хората, че сега най-малко това ще им осигурим – успокоение.

Имам един въпрос. Имате ли информация - има ли 1,5 милиарда лева остатък в бюджета, както беше преди 12 дни, или има сега 3,5 милиарда лева недостиг, както сподели господин  Борисов на среща при президента?

Някой знае ли какво е финансовото положение на страната? 1,5 милиарда остатък или 3,5 милиарда лева недостиг? Къде отидоха 5 милиарда за 20 дни?

Ще бъда ли права, в случай че направя едно допускане – или в никакъв случай не ги е имало там, или са откраднати.

 

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 P
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР