Снимка БулфотоБарометър, които нашумяха с крайно неточната си прогноза за

...
Снимка БулфотоБарометър, които нашумяха с крайно неточната си прогноза за
Коментари Харесай

Барометър отново дава голяма победа за ГЕРБ

Снимка Булфото

" Барометър ", които нашумяха с извънредно неточната си прогноза за последните избори, давайки голяма преднина за ГЕРБ, изнесоха нови резултати от последните изследвания за изборите.

Отново дават огромна победа за ГЕРБ

Три седмици преди изборите политическите настройки на гласоподавателите остават фрагментирани и динамични.

След началото на предизборната акция, през интервала 18-23 юни, „ Барометър България “ организира стандартизирано телефонно изявление измежду 860 пълнолетни български жители на територията на Република България.

 

Ето какво пишат от там:

На фона на динамично изменяща се конюнктура настройките за гласоподаване търпят леки промени, само че прогнозите още веднъж са за шест-седем партии в идващия парламент и неустановеност в основаването на устойчиво държавно управление. Няколко справедливи фактора през миналите седмици оказват въздействие на гласоподавателите - американските наказания по закона „ Магнитски “, релативно вялата акция, която се организира от политическите сили сега, фокусът върху дейностите на служебното държавно управление и позицията на България по отношение на кандидатурата на Македония за еврочленство, на фона на осезателен за гласоподавателите външнополитически напън.

Въпрос 1: Ще гласувате ли на предварителните избори на 11 юли 2021 година?

Последните седмици не оказват фрапантна смяна в настройките на гласоподавателите дали въобще да гласоподават на изборите на 11 юли 2021 година Наблюдава се напълно леко повишаване на броя твърдо решили да отидат до изборните секции, само че се резервира относителния дял на колебаещите се, които могат да окажат въздействие върху резултатите от вота.

Въпрос 2: За коя политическа групировка ще гласувате на предварителните избори на 11 юли 2021 година?*
*Въпросът е заложен на всички дали отговор с „ Да сигурно “ и „ По-скоро да “ на първия въпрос.

Три седмици преди изборите  ГЕРБ е първа политическа мощ с 22,5% , въпреки да търпи негативи - ненапълно като второстепенен резултат от глобите „ Магнитски “, които разколебават гласоподавателите, само че и поради релативно вялото присъединяване на водача си в предизборната акция, както и спорната му позиция във връзка с участието на Република Северна Македония в Евросъюза при срещата му със Зоран Заев – тематика, която се оказва много сензитивна за огромна част от гласоподавателите и към която те имат ясно изразена позиция. 

Втори са „ Има подобен народ‘‘ с 18,2%,  като би трябвало да се има поради, че в тази ситуация скъсената отдалеченост не се дължи на дейностите на партията на Слави Трифонов, която съвсем отсъства от акцията, а водачът ѝ публично се отхвърли от депутатско място. Резултатите на тази политическа групировка ще бъдат много непредвидими до самите избори, тъй като би трябвало да се има поради, че от една страна тя има капацитета да притегля така наречен колебаещи се гласоподаватели и „ углавен избор “, само че въпреки това тъкмо този вид гласоподаватели остават  абсолютно непредсказуеми до самия избирателен ден.

БСП месеци наред се сблъскваха с отрицателна наклонност  по отношение на поддръжка от страна на гласоподавателите и означи един от най-лошите си резултати на последните 20 години, само че резервира постоянни позиции на финалната права преди 11 юли. По всяка вероятност БСП отново ще се подреди трета, като най-малко за момента съумява да увеличи леко резултата си даже и при евентуалния отлив на гласоподаватели към новата извънредно лява групировка на Жан Виденов, написа Novini.gb.

ДПС могат да разчитат на 11,6% от вота в България . Посещението на водача им Мустафа Карадайъ в Република Турция  предизвика остри реакции в границите на България, само че то показва поддръжка на Реджеп Ердоган за ДПС, което консолидира електората им и сигурно ще увеличи резултата им. Това е и знак за мощен избор за групировката в рекордно високия брой в секции в Турция, който в допълнение ще ускори позициите на партията в България.

Въпреки упоритостите си  „ Демократична България “ няма да успее да изпревари Движение за права и свободи . В рамките на страната групировката може да разчита на 9,1% от избор, като въпреки очакванията им да са ориентирани към да обичайните „ сини “ гласоподаватели от  90-те години, за момента поддръжката им е съсредоточена  предимно измежду демократично и извънредно демократично настроените гласоподаватели в огромните градове.

Доколко ще съумеят да покачат резултата си зад граница - ще си проличи на 11 юли, само че би трябвало да се има поради, че при изборите през април групировката беше доста изпреварена от „ ИТН “ точно в борбата за гласовете от чужбина.

Според данните за настройките в страната,,Българските патриоти‘‘ също ще бъдат фактор в бъдещия парламент. Макар че в политиката разпоредбите на математиката не важат, възродената патриотична коалиция все още притегля поддръжката на 6,4% от гласоподавателите и се трансформира в лице на значимия дял от патриотичния и националистически избор в страната, който беше останал без посланичество при предходните избори.

Последната групировка, чието наличие в Народното събрание зависи напълно от съмненията на гласоподавателите, е „ Изправи се! Мутри вън “. Въпреки всичките си старания да събере протестен избор с дейностите си против предходното държавно управление измежду гласоподавателите с най-крайни, съвсем анархистични възгледи, все още групировката е на границата на бариерата с 4,3%. 

Характеристики
Период на осъществяване на проучването: 18.06-23.06.2021 г. 
Методология: Количествено изследване
Представителност: популацията на територията на България с изборни права
Обем на извадката: 860 души на възраст над 18 година
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно изявление
Финансиране: Собствено

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР